Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosol odletí lehce zklamaný, ale s dobrým pocitem

Londýn - Motivaci do další práce si odveze tenista Lukáš Rosol z Wimbledonu. Ve čtvrtek se postaral vyřazením Španěla Rafaela Nadala o největší překvapení turnaje, jeho výkon ocenil i šestinásobný vítěz na londýnské trávě Švýcar Roger Federer, ale dnes český hráč skončil. Stý tenista žebříčku Rosol na menším kurtu číslo dvanáct nestačil ve větru na Němce Philippa Kohlschreibera, třicátého hráče světa, a prohrál 2:6, 3:6 a 6:7.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK/AP

"Budu odsud odlétat sice lehce zklamaný, že jsem na to (na výhru nad Nadalem) nenavázal, ale s dobrým pocitem. Nestává se každý den, půlrok, rok, že porazím hráče světové trojky," řekl Rosol a prohraný duel s Kohlschreiberem komentoval slovy: "Dělal jsem vše, snažil se, ale on hrál líp a nedal mi moc šancí."

Při premiéře v hlavní soutěži Wimbledonu skončil šestadvacetiletý Rosol ve třetím kole, čímž si vyrovnal své grandslamové maximum, kterého dosáhl poprvé loni v Paříži. "Jsem rád za třetí kolo, taky jsem mohl prohrát v prvním," podotkl. Do žebříčku si připíše 90 bodů a na konto 38 875 liber, v přepočtu okolo 1,2 milion korun.

Do zápasu s Kohlschreiberem nastupoval Rosol odhodlaně, nemyslel na super výkon s Nadalem, ale pořádně se nedostal do hry. Nedařil se mu return, ani podání neměl tak přesné. "První dva sety jsem necítil vůbec šanci, a i když přišla malá, tak on začal hrát ještě lépe. Měl v sobě víc síly než já," konstatoval Rosol.

Zatímco proti Nadalovi Rosol výborně returnoval, proti podání Němce se prakticky nechytal. Ani po druhém servisu se nedostával moc do hry. "Nedokázal jsem jeho servis číst a nevěděl si s tím v tom větru rady. On hrál hodně chytře," řekl Rosol.

Trenér Ctislav Doseděl po výhře nad Nadalem říkal, že Rosol má na světovou dvacítku. "Jsem přesvědčený, že můžu hrát dobrý tenis, ale neřeším žebříček. Chci co nejvýš. Potřebuju udržet rovinu zápasů, abych neměl výkyvy. Rok od roku držím víc a víc v lajně, některé hráče poznávám a zlepšuju se," řekl Rosol.

Lukáš Rosol se stal ve Wimbledonu na osmačtyřicet hodin celebritou. Rozhovory nestačil odmítat, ale manažera komunikace ještě nepotřebuje. "To až vyhraju víc takových zápasů. Byl to dobrý pocit (být viděn). Na zápas s Nadalem se doma podívám, ale už je to pro mě minulost, musím se koukat dál."

Díky třetímu kolu ve Wimbledonu změnil plány na další týdny. Nepojde obhajovat titul na challenger do Braunschweigu, ale zvolil turnaj ATP ve Stuttgartu. "Získal jsem motivaci do další práce, věřím, že se do toho zase rychle dostanu a budu pokračovat v dobré formě, dobrém tenisu a navážu na to," přál si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články