Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bouzková v Madridu vyřadila Plíškovou, vítězný obrat zvládla Muchová

Dvě ze tří českých tenistek postupují. Marie Bouzková v českém duelu v úvodním kole antukového turnaje v Madridu vyřadila pátou nasazenou Karolínu Plíškovou ve dvou setech 6:4, 7:5 a po úspěšné kvalifikaci postoupila do 2. kola. Karolína Muchová přehrála Číňanku Čeng Čchin-wen po obratu 1:6, 6:3 a 6:4. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy se na druhém letošním turnaji radovala ze třetí výhry v sezoně. 

Karolína Muchová
zdroj: REUTERS autor: Eric Bolte

Třiadvacetiletá Bouzková získala úvodní set, v němž měly obě hráčky potíže s uhájením vlastního podání, za 48 minut díky přesnější hře. Ve druhé sadě pokračovala v trpělivém výkonu a na rozdíl od soupeřky, která se po opožděném vstupu do sezony po zlomenině ruky stále nemůže dostat do tempa, výrazně méně chybovala. Šanci rozhodnout jí nabídla o sedm let starší Plíšková v jedenáctém gamu, kdy při brejkbolu zahrála dvojchybu, a Bouzková v další hře zápas dopodávala.

Pětadvacetiletá Muchová vyhrála duel hraný pod zataženou střechou za dvě a půl hodiny. Hned svůj první mečbol 67. hráčka světa proměnila po kraťasu a následném voleji, na který o pět míst hůře postavená soupeřka nedosáhla.

Olomoucká rodačka Muchová se koncem března vrátila na WTA Tour po sedmiměsíční pauze, během níž léčila zraněné břišní svaly. V Miami vyhrála dva zápasy, ale ke třetímu proti Japonce Naomi Ósakaové nenastoupila. Pak už se představila jen před dvěma týdny v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu a v Praze po boku Markéty Vondroušové vyhrála rozhodující čtyřhru.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Muchová (ČR) - Čeng Čchin-wen (Čína) 1:6, 6:3, 6:4, Bouzková (ČR) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:4, 7:5, Anisimovová (USA) - Sabalenková (3-Běl.) 6:2, 3:6, 6:4, Alexandrovová (Rus.) - Ostapenková (10-Lot.) 6:2, 4:6, 6:4, Martičová (Chorv.) - Samsonovová (Rus.) 7:6 (8:6), 6:1, Džabúrová (8-Tun.) - Paoliniová (It.) 7:6 (11:9), 6:1, Parrizasová (Šp.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:2, Gračovová (Rus.) - Cornetová (Fr.) 1:6, 7:5, 7:5, Putincevová (Kaz.) - Rogersová (USA) 7:5, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články