Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Problémy Krejčíkové přetrvávají. Odhlásila se i z Madridu

Necelý měsíc před obhajobou titulu na Roland Garros se Barbora Krejčíková odhlásila z dalšího turnaje. Světová trojka léčí problém s loktem a nebude hrát od čtvrtka ani v Madridu. Naposledy se představila ve druhé polovině února v Dauhá.

Grandslamové Roland Garros startuje v neděli 22. května a Krejčíkovou čeká na pařížské antuce obhajoba titulů ve dvouhře i ve čtyřhře. Předtím by mohla teoreticky hrát ještě od 9. května turnaj v Římě, na který je přihlášená, a případně pak obhajovat titul ve Štrasburku.

Stav zraněného lokte, nejspíše z přetížení z minulé životní sezony, je nejasný. Začátkem dubna Krejčíková říkala, že se zlepšuje, ale datum návratu nevěděla. Tento týden dávala na sociální sítě video, jak stále pinká jen levou rukou, a v úterý přidala fotku z kurtů v areálu pražské Sparty ve Stromovce, kam ale brněnská rodačka chodí podle informací ČTK do posilovny, když je v Praze.

Podle trenéra Aleše Kartuse je případný návrat po pauze lepší na antuce než třeba na betonu. "Antuka je náročná na fyzičku, ale tu dělá poctivě a má Bára dobrou. Beton je rychlý, můžete začít hrát údery pozdě a ruka vás může bolet," řekl Kartus začátkem dubna serveru iDNES.cz.

Z Madridu se odhlásila i Markéta Vondroušová. Z Češek se představí Karolíny Plíšková a Muchová, Petra Kvitová či Tereza Martincová. Ta si v 1. kole zopakuje duel s Britkou Emmou Raducanuovou, s níž prohrála na Štvanici v Poháru Billie Jean Kingové. Po zranění se vrací světová deblová jednička Kateřina Siniaková a na divokou kartu se představí Linda Fruhvirtová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články