Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bouzková veze z Istanbulu titul ze čtyřhry, Šwiateková triumfovala ve Stuttgartu

Marie Bouzková získala na turnaji v Istanbulu titul ve čtyřhře. Se Sarou Sorribesovou ze Španělska ve finále porazily 6:3, 6:4 ruskou dvojici Natela Dzalamidzeová, Kamilla Rachimovová. Světová jednička Iga Šwiateková ve finále halového turnaje ve Stuttgartu porazila dvakrát 6:2 Arynu Sabalenkovou z Běloruska. Polská tenistka získala čtvrtý titul za sebou a natáhla vítěznou sérii na 23 zápasů.

Třiadvacetiletá Bouzková, která v dvouhře v Istanbulu vypadla v prvním kole, si připsala třetí deblový triumf v kariéře. Oba předchozí tituly získala loni v Birminghamu a v Praze s krajankou Lucií Hradeckou.

V ruském duelu ve finále dvouhry uspěla Anastasija Potapovová. Jednadvacetiletá hráčka si po vítězství 6:3, 6:1 nad třetí nasazenou Veronikou Kuděrmětovovou připsala první titul v kariéře.

Šwiateková získala čtvrtý titul za sebou

Zatímco v semifinále s Ljudmilou Samsonovovou z Ruska musela Šwiateková bojovat ve třech setech, světové čtyřce Sabalenkové nedala šanci. V prvním setu se ujala vedení 4:1 a ve druhém rozhodla za stavu 2:2 ziskem čtyř gamů za sebou.

Dvacetiletá Šwiateková navázala na triumfy z Dauhá, Indian Wells a Miami a získala čtvrtý titul v sezoně. Celkově má vítězka předloňského Roland Garros na kontě sedm titulů z osmi finálových účastí.

Třiadvacetiletá Sabalenková po čtvrtfinále v Dauhá nezvládla se Šwiatekovou i druhý zápas v sezoně. Ve finále ve Stuttgartu se třiadvacetiletá Běloruska představila i loni, kdy nestačila na tehdejší světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články