Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Plíšková v generálce na US Open vypadla ve 2. kole, v Cincinnati končí také Muchová

Tenistka Karolína Plíšková prohrála na turnaji v Cincinnati s Ruskou Mirrou Andrejevovou za necelou hodinu a půl 2:6, 3:6 a v generálce na US Open vypadla ve 2. kole. Na betonových turnajích v USA a Kanadě si bývalá světové jednička připsala jen dvě výhry. Vypadla také Karolína Muchová, které zůstala daleko od obhajoby loňské finálové účasti. Nad její síly byla po setech 5:7, 6:4, 6:2 americká favoritka Jessica Pegulaová, jež vyhrála předchozí turnaj v Torontu.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Susan Mullane

Šampionka z Cincinnati z roku 2016 Plíšková na úvod po vydařených koncovkách zdolala Bulharku Viktoriji Tomovovou 7:6, 7:6.

Nyní ale na Andrejevovou, která je na žebříčku o 21 míst výš, nestačila. Za celé utkání nezískala ani jeden brejk, kdežto sama o podání přišla celkem čtyřikrát.

Pětatřicátá hráčka žebříčku Muchová, která se postupně vrací po únorové operaci zápěstí, bojovala se světovou nasazenou šestkou dvě hodiny a dvacet minut.

Proti rozjeté americké tenistce se olomoucké rodačce nepovedlo navázat na středeční vítězství z úvodního kola, což byl její první zápas na betonu od loňského semifinále US Open.

V mužské části turnaje se postaral o velké překvapení sedmatřicetiletý Gaël Monfils z Francie, jenž zvládl dohrávku kvůli dešti přerušeného utkání 2. kola proti Carlosi Alcarazovi ze Španělska a světovou trojku porazil 4:6, 7:6 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články