Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková vyhrála v Cincinnati první zápas. Lehečka zažil vítězný návrat po zranění

Tenista Jiří Lehečka se po únavové zlomenině obratle vrátil vítězně na kurty na turnaji Masters v Cincinnati. V prvním zápase od začátku května zdolal v úvodním kole Argentince Mariana Navoneho 7:6, 6:3. Postoupila i Karolína Plíšková, která vyhrála duel s Viktorijí Tomovovou z Bulharska po vydřených koncovkách 7:6, 7:6. Neuspěla Linda Nosková, která prohrála s novozélandskou kvalifikantkou Lulu Sunovou 4:6, 6:7 a neobhájí loňské třetí kolo.

Karolína Plíšková v Cincinnati
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Susan Mullane

Dvaadvacetiletý Lehečka na okruhu ATP startoval naposledy na začátku května, kdy vzdal semifinále v Madridu. Kvůli léčbě zranění pak přišel mimo jiné o Roland Garros, Wimbledon i olympijské hry. Vrátil se nyní v generálce na US Open.

V zápase s Navonem se v úvodním setu ani jeden z hráčů nedokázal prosadit na returnu a rozhodoval tie-break, který Lehečka získal 7:3. Ve druhé sadě sice český daviscupový reprezentant nabídl soupeři jako první brejkboly a přišel o podání, dokázal ale hned odpovědět a přidal i druhý úspěšný brejk.

Už nyní si vylepšil maximum v Cincinnati, vloni při svém debutu vypadl hned v prvním kole. O postup do osmifinále se utká se čtvrtým nasazeným Daniilem Medvěděvem, jenž měl na úvod volný los. S ruským tenistou má vyrovnanou bilanci 1:1.

Šampionka elitního podniku z roku 2016 Plíšková odvrátila v zápase s Tomovovou celkem pět setbolů a nakonec Bulharku po vydařených koncovkách zdolala 7:6, 7:6. Její další soupeřkou bude domácí Emma Navarrová, nebo Ruska Mirra Andrejevová.

Dvaatřicetiletá Plíšková v zápase udělala 47 nevynucených chyb včetně osmi dvojchyb a pětkrát přišla o servis. V úvodní sadě odvracela setbol v devátém gamu. Soupeřka nedokázala sadu za stavu 5:3 dopodávat a Plíšková ji nakonec získala 7:3 v tie-breaku. Ve druhém postupně odvrátila další čtyři setboly a sama poté v tie-breaku proměnila první mečbol.

Devatenáctiletá Nosková vloni došla v Cincinnati z kvalifikace až do třetího kola, letos pro ni turnaj skončil hned v úvodu. Se Sunovou, jež zazářila ve Wimbledonu postupem do čtvrtfinále, nevyužila ve druhém setu vedení 5:2 a zápas ztratila v tie-breaku 4:7.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo:

Lehečka (ČR) – Navone (Arg.) 7:6 (7:3), 6:3.

Ženy (dotace 3 211 715 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Sunová (N. Zél.) – Nosková (ČR) 6:4, 7:6 (7:4), Karolína Plíšková (ČR) – Tomovová (Bulh.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články