Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plíšková se chce rozehrát v Emirátech a uspět na grandslamu

Hned pět českých tenistek otevře sezonu na turnaji v Abú Zabí. Na akci ve Spojených arabských emirátech, která odstartuje 5. ledna, jsou podle WTA Tour přihlášené Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které spolu budou hrát i čtyřhru.

Plíšková odletěla na první turnaj pod vedením nového kouče, kterým je Němec Sascha Bajin, jenž se podílel na přípravě Sereny Williamsové a ke grandslamovým titulům dovedl Japonku Naomi Ósakaovou.

"Nechci to zakřiknout, ale jsem z něho asi nejvíc nadšená, co jsem kdy z trenéra byla," řekla před odletem bývalá světová tenisová jednička. "Myslím, že tomu dává všechno, hlavně srdce," dodala Plíšková, která se chce na první akci hlavně rozehrát.

"Snažili jsme se trénovat můj agresivní styl hry a doufám, že ten posun bude vidět," dodala hráčka, která chce konečně vyhrát grandslamový turnaj.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková odletěla do SAE

Jedničkou na tvrdém povrchu v Abú Zabí bude letošní vítězka Australian Open Sofia Keninová z USA a dvojkou Ukrajinka Elina Svitolinová. Světová šestka Plíšková by měla v pavouku pro 64 hráček s dotací 565 tisíc dolarů plnit roli třetí nasazené.

V předběžném startovním poli figurují rovněž grandslamové šampionky Španělka Garbiňe Muguruzaová, Lotyška Jelena Ostapenková a Ruska Světlana Kuzněcovová. Rozehrát se zde chce i mladá americká hvězda Coco Gauffová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články