Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová bude měnit program, těší se na olympijské hry a říká: Je to ošemetné

Petra Kvitová má za sebou kvůli koronaviru náročnou sezonu. Trénovala více, než hrála, a už raději vyhlíží tu další, kdy ji má čekat mimo jiné účast v olympijském Tokiu. A na to se těší zřejmě ze všeho nejvíc. Podřídit tomu chce i svůj program, prozradila v rozhovoru pro ČT sport.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/Panoramic/JB Autissier

"Bylo to hodně náročné. Nejsem úplně zvyklá jenom trénovat a tenis je o tom, že hrajeme zápasy, turnaje a na přípravu máme vyčleněné období v listopadu a prosinci. Najednou jsme to měli skoro celý rok," vypočítává Kvitová, co vše se s příchodem covidu-19 změnilo.

"Bylo to náročné hlavně psychicky. Určitě jsem byla více doma, měla jsem čas na rodinu, přátele. Z tohoto pohledu jsem si to hodně užila, ze skříní jsem vyházela nepotřebné věci," snaží se Kvitová hledat pozitiva.

Jak ale jedním dechem dodává, motivace k tréninku nebyla téměř žádná. "A hrát jenom tak mě nebavilo. Je možné, že mně to tenisovou dráhu prodlouží. Nemusela jsem cestovat, odehrála jsem tři velké turnaje, kde se mi dařilo, z tohoto pohledu to bylo pozitivní," připomíná třeba Pohár prezidenta Českého tenisového svazu.

Je nám líto, video expirovalo.
Petra Kvitová 2020

"Na něj jsem trénovala třikrát týdně, byl to první a výborný turnaj, měla jsem štěstí, že jsem ho mohla vyhrát, což bylo takové symbolické pro mě i celý český tenis."

V cestě na Roland Garros skončila až v semifinále. "Pak jsem ukončila sezonu s tím, že jsem si potřebovala trochu odpočinout, sezona nebyla tak nabitá, ale byla náročná v jiných ohledech," tvrdí Kvitová.

Nyní se bude snažit připravit na tu další, přihlášená je už na Australian Open, které má začít koncem ledna po netradiční kvalifikaci v katarském Dauhá.

Sport
zdroj: ČT4

"Kde se vidím na grandslamových turnajích, těžko říct, to je ošemetné. Budu se snažit připravit na velké akce a olympijské hry k tomu, to budou mé vrcholy sezony, tomu se budu snažit přizpůsobit svůj program."

Letos Kvitová smutnila, že byly Hry v Tokiu odloženy, a doufá, že v roce 2021 se již uskuteční.

"Budu kvůli tomu upravovat program, bude se hodně přelétávat," říká Kvitová, která skončila pátá ve Sportovci roku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články