Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Plíšková na titul nedosáhla, Peschkeová s Melicharovou si podmanily čtyřhru

Vítězné tažení v Tchien-ťinu se v kýženou trofej a zároveň v místenku na Turnaj mistryň neproměnilo. Karolína Plíšková prohrála ve finále s Caroline Garciaovou z Francie 6:7, 3:6 a o postup na vrchol sezony musí jet bojovat do Moskvy. Naopak Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou ve čtyřhře slavily, když ve finále porazily australský pár Monique Adamczaková, Jessica Mooreová 6:4 a 6:2.

Nicole Melicharová (vlevo) a Květa Peschkeová s vítěznou trofejí
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Šestadvacetiletá Plíšková se mohla kvalifikovat na Turnaj mistryň v případě titulu v Tchien-ťinu. Třetí letošní vavřín nicméně nezískala a v pořadí sezony zůstane osmá těsně za Svitolinovou. Šanci bojovat o Masters má také Nizozemka Kiki Bertensová. 

Česká tenistka i Bertensová jsou přihlášené na podnik v Moskvě, kde nebude startovat průběžně sedmá Svitolinová. Díky tomu už má jistotu účasti v Singapuru Američanka Sloane Stephensová, která je průběžně šestá. 

V hodinovém prvním setu finále v Tchien-ťinu prohrávala lounská rodačka v pátém gemu už 0:40, ale všechny tři brejkboly odvrátila. Sama se však nemohla při podání Garciaové prosadit. Tie-break prohrála 7:9, přestože ho začala skvěle. Vedla 5:1 a za stavu 6:5 nevyužila po bekhendu do autu setbol.

Ve druhém dějství Plíšková dvakrát přišla o servis a rychle prohrávala 0:5. Dokázala jeden brejk stáhnout a snížit na 3:5, ale vývoj už neotočila.

Garciaová vybojovala první vavřín v sezoně, naposledy se radovala loni z dvou trofejí za sebou ve Wu-chanu a Pekingu. "Obě jsme výborně servírovaly, byla to hodně intenzivní první sada. Byla jsem nicméně o něco agresivnější, a to myslím rozhodlo," hodnotila čtyřiadvacetiletá francouzská tenistka. "Navíc jsem v Číně získala už tři tituly, což mi taky přineslo štěstí," dodala.

Jisté účastnice Turnaje mistryň Peschkeová s Melicharovou se spolu z triumfu poprvé radovaly v dubnu v Praze. Třiačtyřicetiletá Peschkeová vedle toho letos slavila i v San Jose po boku Čchan Jüng-žan z Tchaj-wanu a celkem má už 31 deblových titulů.

Tenisový turnaj žen v Tchien-ťinu (tvrdý povrch, dotace 750.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Garciaová (2-Fr.) - Karolína Plíšková (1-ČR) 7:6 (9:7), 6:3.

Čtyřhra - finále:
Melicharová, Peschkeová (3-USA/ČR) - Adamczaková, Mooreová (Austr.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články