Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Djokovič ovládl turnaj v Šanghaji a útočí na první místo žebříčku ATP

Novak Djokovič přidal do sbírky další titul, v pořadí žebříčku ATP je navíc opět světovou dvojkou. Srbský tenista už počtvrté triumfoval na turnaji v Šanghaji, když ve finále přehrál Chorvata Bornu Čoriče 6:3 a 6:4.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: ALY SONG

Jednatřicetiletému Djokovičovi k sesazení Švýcara Federera z druhého místa pořadí ATP stačil postup do finále. O deset let mladšímu Čoričovi nedal šanci, po hodině a 36 minutách proměnil čtvrtý mečbol a potvrdil, že je po zranění lokte a nejistých výkonech z úvodu sezony definitivně zpět v někdejší formě.

Vítěz posledních dvou grandslamových turnajů Wimbledonu a US Open prodloužil v Šanghaji svou vítěznou sérii na 18 zápasů a získal 72. titul v kariéře. V Šanghaji vyhrál všechny čtyři finále, do nichž nastoupil, na území Číny má finálovou bilanci 11:0. Získal i šest titulů v Pekingu a vyhrál Turnaj mistrů, který se v roce 2008 konal v Šanghaji.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič přehrál Čoriče a v Šanghaji slavil už počtvrté

"Je to fenomenální. Jsem na to velice pyšný," řekl Djokovič po zápase. "Poslední tři čtyři měsíce pro mne byly úžasné. V mojí hře nebylo moc nedostatků, zvlášť tento týden. Všechno perfektně zapadalo," dodal bývalý první hráč světa.

Na turnajích Masters posbíral už 32 trofejí a jeden triumf mu schází na rekordmana Španěla Rafaela Nadala. Ve světovém žebříčku na něj ztrácí pouze 35 bodů.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji:

Dvouhra - finále: Djokovič (2-Srb.) - Čorič (13-Chorv.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Kubot, Melo (3-Pol./Braz.) - J. Murray, Soares (6-Brit./Braz.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články