Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Osmnáctiletá Jastremská si smlsla na Wang Čchiang a získala premiérový titul

Talentovaná ukrajinská tenistka Dajana Jastremská proměnila premiérové finále na okruhu WTA v titul. Na turnaji v Hongkongu deklasovala šestou nasazenou Číňanku Wang Čchiang poměrem 6:2, 6:1. V Linci se po tříleté pauze radovala z cenného triumfu Italka Camila Giorgiová, která porazila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou za necelou hodinu hladce 6:3, 6:1.

Dajana Jastremská se raduje z vítězství
zdroj: ZUMA autor: Lo Ping Fai

Finalistka wimbledonské juniorky z roku 2016 vstupovala do turnaje jako 102. hráčka světového žebříčku. Ziskem trofeje si výrazně posune dosavadní maximum, jimž bylo 96. místo. V novém vydání hodnocení WTA se posune do poloviny sedmé desítky. Šestadvacetiletou soupeřku zdolala Jastremská hladce za 66 minut.

Wang Čchiang za sebou měla náročný sobotní program - nejprve dohrávala odložené čtvrtfinále s nejvýše nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny a pak 2 hodiny a 42 minut bojovala o postup do finále s bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. O třetí titul v sezoně i kariéře pak usilovala marně.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Jastremská (Ukr.) - Wang Čchiang (6-Čína) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) - Aojamaová, Marozavová (4-Jap./Běl.) 6:4, 6:4.

V Linci uspěla Giorgiová na druhý pokus a navázala na premiérový triumf z nizozemského Hertogenbosche z roku 2015. V roce 2014 hrála v Rakousku finále poprvé, ale musela se sklonit před Karolínou Plíškovou.

Tentokrát nedala třiadvacetileté Alexandrovové, jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace a v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, sebemenší šanci. Za vítězství následně obdržela šek na 43 tisíc dolarů.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Giorgiová (5-It.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články