Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plejáda tenisových hvězd v Ostravě se rozrůstá, čítá už pět grandslamových šampionek

Na halovém tenisovém turnaji J&T Banka Ostrava Open se od 17. do 25. října představí pět grandslamových vítězek - Petra Kvitová, Sofia Keninová, Viktoria Azarenková, Garbiňe Muguruzaová a Angelique Kerberová. Nejvýše nasazenou je aktuálně Karolína Plíšková.

Angelique Kerberová
zdroj: Reuters autor: ANDREW COULDRIDGE

"V Ostravě budou hrát opravdu hvězdná jména a kompletní česká špička. Myslím, že by to mohl být její krásný souboj s nejlepšími hráčkami světa," uvedl Miroslav Černošek, šéf spolupořádající společnosti TK Plus.

Vedle Plíškové s Kvitovou se v soutěži objeví i jedna z tváří turnaje Karolína Muchová a dále Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková či Marie Bouzková.

Podle Černoška by se do haly mohly dostat až tři tisíce diváků, ačkoliv epidemiologická opatření se neustále mění a situace se vyvíjí. "WTA dovolila kapacitu maximálně pět tisíc diváků, což je pro nás velmi pozitivní," pokračoval Černošek.

"Když se podíváme na jiné turnaje, které se už hrály, například i ten v Praze, tak tam to bylo absolutně bez diváků. Máme v týmu epidemiologa pana profesora Maďara, při současných opatřeních to vypadá na maximální kapacitu tři tisíce diváků. Věřím, že to na tomhle čísle zvládneme," dodal Černošek.

Světový ženský tenis se do slezské metropole vrátí po 20 měsících od posledního souboje českého fedcupového týmu. Ostravský turnaj má dotaci 528 500 dolarů. Do kalendáře kategorie Premier se dostal místo původně plánovaného podniku v čínském Čeng-čou.

Vstupenky by se měly začít prodávat v říjnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články