Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

O premiérový titul si v Torontu zahrají Sinner a de Minaur

Ve finále kategorie Masters si v kanadském Torontu zahrají Ital Jannik Sinner a Australan Alex de Minaur. Pro každého z nich by výhra znamenala premiérový titul z takto ceněného turnaje. 

Jannik Sinner
zdroj: REUTERS/USA Today Sports autor: Dan Hamilton

Sedmý nasazený Sinner porazil v sobotním semifinále dvakrát 6:4 Američana Tommyho Paula, který ve čtvrtfinále vyřadil světovou jedničku Španěla Carlose Alcaraze. Turnajová dvanáctka de Minaur zdolal Španěla Alejandra Davidoviche 6:1, 6:3.

"Byl to boj," řekl po zápase s Paulem Sinner, který odvrátil osm z jedenácti brejkbolů. "Hrál skvěle a já na konci taky. Při mečbolu jsem se modlil a díky bohu, že jsem vyhrál ve dvou (setech)," uvedl jednadvacetiletý italský tenista.

Sinner už hrál finále na turnaji Masters dvakrát v Miami, ale letos ani předloni neuspěl. Pro de Minaura bylo dosud největším úspěchem už semifinále.

"To je panečku týden. Je to pro mě průlom. Vždycky jsem věděl, že to v sobě mám, a je skvělé to předvést a být ve finále," řekl čtyřiadvacetiletý Australan, který se Sinnerem prohrál všechny čtyři dosavadní zápasy.

Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 7 622 925 dolarů):

Dvouhra –⁠ semifinále:

Sinner (7-It.) –⁠ Paul (12-USA) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články