Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Pegulaová si podala Šwiatekovou a v Montrealu si zahraje o titul

Americká tenistka Jessica Pegulaová si v semifinále turnaje v Montrealu připsala cenný skalp. Světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska udolala po setech 6:2, 6:7 a 6:4 a na prestižním podniku si zahraje o titul. Její soupeřkou bude buď Jelena Rybakinová, nebo Ljudmila Samsonovová. Jejich semifinále se kvůli dešti bude dohrávat v neděli.

Je nám líto, video expirovalo.
Pegualová Šwiatekovou do finále nepustila

Pegulaová uspěla proti Šwiatekové ve třetím vzájemném utkání v této sezoně podruhé a celkovou bilanci vzájemných zápasů upravila na 3:5. Polku porazila na lednovém United Cupu, ve finále v Dauhá naopak neuspěla.

Šwiateková, jež v osmifinále přešla přes Karolínu Muchovou, v Montrealu třetí třísetový duel v řadě nezvládla. V úvodním setu si ani jednou neudržela podání a poprvé na servisu uspěla až v úvodním gamu druhé sady. Pak ale opět čtyřikrát selhala, v podobném stylu však pokračovala i soupeřka a za stavu 5:4 nedokázala duel dopodávat.

Tie-break druhého setu získala po obratu Šwiateková, která od stavu 2:4 vyhrála pět míčků v řadě. V rozhodujícím setu naopak koncovku zvládla lépe Pegulaová. Od stavu 2:4 vyhrála čtyři gamy za sebou a po dvou a půl hodinách proměnila první mečbol.

Do finále elitního turnaje WTA 1000 postoupila Pegulaová potřetí v kariéře a o titul se utká s lepší z duelu mezi Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu a Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Devětadvacetiletá Američanka zaútočí na třetí singlový titul v kariéře po triumfu ve Washingtonu (2019) a Guadalajaře (2022).

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2 788 468 dolarů):

Dvouhra – semifinále: Pegulaová (4-USA) – Šwiateková (1-Pol.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články