Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Bejlek a Vondroušová postupují, naopak Nosková i Krejčíková v Madridu dohrály

Osmnáctiletá Sára Bejlek přidala na antukovém turnaji v Madridu druhou výhru na WTA Tour, ruskou tenistku Annu Kalinskou zdolala 6:1, 6:4. Uspěla i Markéta Vondroušová po vítězství 6:1, 6:3 nad Shelby Rogersovou. Do třetího kola naopak neprošla devatenáctiletá Linda Nosková, která prohrála s Ruskou Mirrou Andrejevovou 6:4, 3:6, 3:6. Nedařilo se ani Barboře Krejčíkové. Ta podlehla 6:2, 0:6, 2:6 Rumunce Cristianové.

Linda Nosková
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Paul Zimmer

Bejlek postoupila do hlavní soutěže silně obsazeného turnaje z kvalifikace a v prvním kole si proti Rusce Anně Blinkovové připsala na šestý pokus premiérovou výhru mezi elitou. Dva dny nato 136. hráčka žebříčku porazila 25. tenistku světa Kalinskou za 81 minut, poté co favorizované soupeřce vzala pětkrát podání. Ve třetím kole se Bejlek střetne s Američankou Ashlyn Kruegerovou.

Wimbledonská šampionka Vondroušová na předchozím antukovém turnaji ve Stuttgartu postoupila do semifinále a úvod v Madridu zvládla bez větších problémů. Sedmá nasazená hráčka porazila bývalou světovou třicítku Rogersovou, jež se letos vrátila na okruh po půlroční pauze a je ve čtvrté stovce žebříčku, za hodinu a čtvrt a poprvé v Madridu prošla do 3. kola.

V něm se Vondroušová střetne s přemožitelkou Noskové Mirrou Andrejevovou. Čtvrtfinalistka letošního Australian Open Nosková plnila v Madridu roli nasazené devětadvacítky a s Ruskou prohrála 6:4, 3:6, 3:6. Devatenáctiletá vsetínská rodačka prohrála páté z posledních osmi utkání, na antuce neuspěla podruhé za sebou. O tři roky mladší Andrejevová jí oplatila lednovou porážku z Brisbane.

Dvaadvacátá nasazená Krejčíková se ani na druhý pokus nedočkala letošní první výhry na antuce, po slibném úvodu podlehla 6:2, 0:6, 2:6 Rumunce Jaqueline Cristianové. Osmadvacetiletá česká tenistka se minulý týden vrátila po dvouměsíční zdravotní přestávce na kurty ve Stuttgartu a také tam první zápas prohrála po zisku úvodní sady ve třech setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články