Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nejvíc nervózní jsem byla v prvním kole, finále jsme si šly užít, vzpomínala Vondroušová

Na skvělou partu v české olympijské výpravě bude vzpomínat Markéta Vondroušová. Stříbrná tenistka se po půlnoci vrátila do Prahy. Ráno pak stihla navštívit manikérku a odpoledne už byla k dispozici novinářům na tiskové konferenci.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Na ní vzpomněla, jak ji potěšilo, když na ni v olympijské vesnici hodně dalších sportovců čekalo do půl třetí ráno tamního času. "Moc mě to překvapilo, bylo už brzy ráno. Čekali ve společných prostorech, které jsme tam jako Češi měli," řekla s tím, že ji to vzhledem k pozdnímu času překvapilo.

V turnaji se jí ulevilo po úspěšném semifinále s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou. "Už jsem věděla, že medaili mám jistou, tak se mi ulevilo. Finále jsme si už šly obě užít," vybavila si utkání o zlato, v němž podlehla své kamarádce Belindě Bencicové ze Švýcarska 5:7, 6:2 a 3:6.

Nejvíc nervózní však prý byla hned v prvním kole s Kiki Bertensovou, která poté ukončila kariéru. "Pak to ze mě nějak opadlo a už jsem si říkala, že každé kolo je úspěch," řekla tenistka ze Sokolova.

Po vítězství nad jednou z favoritek, Japonkou Naomi Ósakaovou, nabrala sebevědomí, nepřemýšlela už nad soupeřkami a soustředila se na svoji hru.

Do Tokia se kvalifikovala díky "zmrazenému" žebříčku. Před o rok odloženou olympiádou totiž byla až pátou Češkou za Karolínou Muchovou, na kterou už letenka nezbyla, a před odletem byla smutná z ohlasů, které to vyvolalo. "Takový výsledek je krásná odpověď. Myslím, že tímhle jsem to všem vrátila a jsem hrozně ráda, že se mi to takhle povedlo," doplnila.

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka dodal, že nominaci poslala Mezinárodní tenisová federace (ITF) a nedala se měnit.

"Všechno, co odeznělo, byly jen spekulace. Mluvil jsem s prezidentem ITF a pokoušel vyjednat výjimku, aby tam mohla být i Muchová," řekl Kaderka. Výjimku Česko neobdrželo, proto 23. hráčka žebříčku do Tokia odletět nemohla.

Borůvkové knedlíky, o nichž mluvila už v Tokiu, si tenistka ještě dát nestihla. "Asi až zítra k obědu. Jedu za babičkami do Sokolova, tam už se to chystá," těšila se dvaadvacetiletá Vondroušová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články