Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Fotbal s chutí vyhrávat

Nadal už se v letošní sezoně na kurt nevrátí, po operaci ho čeká dlouhá pauza

Po páteční artroskopické operaci kyčle skončila Rafaelu Nadalovi sezona. Držitel rekordních 22 grandslamových titulů má před sebou zhruba pětiměsíční rekonvalescenci, o čemž informoval jeho mluvčí Beníto Pérez-Barbadillo. Naposledy hrál španělský fenomén v lednu na Australian Open.

Rafael Nadal
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Majitel rekordních 14 trofejí z antukového Roland Garros, který dnes oslavuje 37. narozeniny, si poranil flexor levého kyčelního kloubu při porážce ve druhém kole melbournského grandslamu. Od té doby se léčil konzervativním způsobem a návrat na kurt odkládal.

"Chirurgický zákrok dopadl dobře, spočíval v očištění poškozených částí šlachy a jejich zpevnění," uvedl Pérez-Barbadillo k páteční operaci v Barceloně. "Rafa zahájí progresivní funkční rehabilitaci během několika hodin a normální proces zotavení se odhaduje na pět měsíců," dodal.

Podle nového harmonogramu léčby by se sice mohl k tenisu vrátit od listopadu a teoreticky stihnout závěr sezony, ale očekává se, že dá přednost přípravě na další rok. Nadal už dříve oznámil, že ten bude zřejmě jeho poslední v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články