Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruud je v Paříži v osmifinále, Rybakinová odstoupila kvůli nemoci. Šwiateková rozdrtila soupeřku dvěma kanáry

Roland Garros přišlo o další nasazenou tenistku. Světová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu se totiž odhlásila před sobotním zápasem 3. kola se Španělkou Sarou Sorribesovou kvůli nemoci. Naopak postupuje Iga Šwiateková, a to po výhře nad Wang Sin-jü dvakrát 6:0. V mužské kategorii postoupil čtvrtý hráč světového žebříčku Casper Ruud do osmifinále. Norský tenista, který loni na pařížské antuce nestačil až ve finále na Španěla Rafaela Nadala, zdolal Čang Č'-čena z Číny 4:6, 6:4, 6:1, 6:4.

Jelena Rybakinová na Roland Garros
zdroj: REUTERS

"Na rozcvičce jsem se snažila připravit, ale nakonec jsem se rozhodla, že bude nejlepší odstoupit. Hrát v tomhle stavu by bylo těžké," konstatovala Rybakinová. "Jsem zklamaná, že nemůžu nastoupit, ale takový je život. Jednou jste nahoře, jednou dole. Chtěla jsem odevzdat stoprocentní výkon, ale k němu mám teď hodně daleko," doplnila.

"Mluvila jsem s doktorem a říkal, že tu v Paříži řádí nějaká viróza. Myslím, že mi s mou alergií selhal imunitní systém a něco jsem chytla," pokračovala. "Přijela jsem na turnaj pozitivně naladěná, ale nikdy nevíte, jak se budete cítit. Je to smůla. Pokusím se z toho dostat a co nejlépe se připravit na travnatou část sezony," dodala Rybakinová.

Dvaadvacetiletá Šwiateková předvedla na centrálním dvorci Philippea Chatriera bezchybný výkon. Číňance nenabídla v prvním vzájemném duelu ani jeden brejkbol a i ve třetím letošním zápase na turnaji nadělila soupeřce alespoň jednoho "kanára". Na Roland Garros vylepšila svou kariérní bilanci na 24 výher a dvě porážky.

Čtyřiadvacetiletý Ruud, jenž si v minulé sezoně zahrál o titul i na US Open, ztratil s čínským soupeřem úvodní set. "Je to poprvé, kdy obhajuji tak velký výsledek po loňském finále. Takže to mám trochu v hlavě a tlak je o něco větší," uvedl Nor v rozhovoru na kurtu.

Postupně ale dostal zápas pod kontrolu a po dvouapůlhodinovém boji si připsal už 14. letošní vítězství na antuce.

"Ze začátku to bylo trochu frustrující. Nedařilo se mi trefovat údery, jak bych chtěl. Nedařilo se mi v jeho hře najít skulinu. Za stavu 5:4 ve druhém setu ale zahrál pár slabších úderů a já se dostal znovu k brejku. Nabral jsem sebevědomí a pak už jsem hrál lépe," ocenil Ruud soupeře, který se do třetího kola Roland Garros dostal jako první tenista z Číny v open éře.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Muži:
Dvouhra - 3. kolo: Ruud (4-Nor.) - Čang Č'-čen (Čína) 4:6, 6:4, 6:1, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo: Sorribesová (Šp.) - Rybakinová (4-Kaz.) bez boje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články