Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na Prague Open se představí před přesunem do Tokia české hvězdy včetně Kvitové a Krejčíkové

Grandslamové vítězky Petra Kvitová a Barbora Krejčíková jsou nejvýše nasazenými hráčkami pražského turnaje okruhu WTA. Akce Livesport Prague Open se koná na tvrdém povrchu v tenisovém areálu Sparty ve Stromovce i za přítomnosti fanoušků. Přímé přenosy od pondělí do neděle sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz, pondělní vysílání začíná v 9:50.

Jedničkou bude dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová, která pražský turnaj na antuce vyhrála před třemi lety. Senzační šampionka antukového Roland Garros Krejčíková bude dvojkou, trojkou pak Markéta Vondroušová a i čtvrtou nasazenou bude Češka – Marie Bouzková.

"Hlavními hvězdami jsou české hráčky," uvedl ředitel turnaje David Trunda. "V nabitém olympijském roce je těžké sladit program, proto si nesmírně vážím jejich účasti a faktu, že se před odletem do Tokia představí domácím fanouškům," doplnil.

Kvitová už otestovala nový centrkurt i svůj levý kotník, který světovou desítku trápil od zranění na French Open. "Přestože není ještě stoprocentně v pořádku, start na pražském turnaji před domácím publikem si rozhodně nenechám ujít," uvedla Kvitová.

Na olympijské hry po pražském turnaji odletí Kvitová, Krejčíková a Vondroušová do dvouhry a také pro čtyřhru Kateřina Siniaková, která se ve Stromovce představí v singlu.

Z českých hráček se dostaly přímo do hlavní soutěže také Tereza Martincová, Tereza Smitková a na divokou kartu sparťanská juniorka Lucie Havlíčková. V pavouku čtyřhry se představí například český pár Lucie Hradecká s Bouzkovou, letošní vítězky deblu v Birminghamu. Divokou kartu do hlavní soutěže získaly také Australanka Samantha Stosurová, bývalá světová čtyřka a vítězka US Open z roku 2011, a Slovenka Viktoria Kužmová.

Hrát se bude před fanoušky, byť s omezenou kapacitou. Na hlavní tribunu se dostane 525 diváků a podle organizátorů už je téměř vyprodáno. Další dva hrací kurty jsou v nově zrekonstruovaném areálu TK Sparta Akademie. Diváci se při vstupu musejí řídit platnými hygienickými opatřeními, informace najdou na webových stránkách turnaje www.livesportpragueopen.cz.

Prague Open se jako turnaj okruhu WTA hraje ve Stromovce od roku 2015. Předešlé ročníky se konaly na antuce a většinou na přelomu dubna a května.

První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později triumfovala Lucie Šafářová a v roce 2018 Kvitová. Finále hrály Kristýna Plíšková v roce 2017 a předloni Karolína Muchová. Loni jarní termín zhatil koronavirus, v srpnu narychlo zařazené Prague Open vyhrála Rumunka Simona Halepová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články