Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Dvojnásobná šampionka Kvitová narazila ve Wimbledonu hned v prvním kole, Veselý jde dál

Nečekaně rychlý konec měla na wimbledonské trávě dvojnásobná vítězka tohoto slavného turnaje. Petra Kvitová podlehla ve dvou setech 3:6, 4:6 americké tenistce Sloane Stephensové. Česká vítězka z All England Clubu z let 2011 a 2014 vypadla v prvním kole počtvrté. Přes úvodní zápas na oblíbené trávě v minulosti nepřešla také v letech 2008, 2009 a před třemi lety. Úspěšný byl naopak Jiří Veselý, který v úvodním kole nenechal ani set Yannicku Hanfmannovi z Německa a posedmé prošel ve Wimbledonu do druhého kola.

 

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

"Jsem zklamaná, smutná a bolí to, ale jsou důležitější věci v životě," řekla jednatřicetiletá Kvitová při on-line tiskové konferenci. "Těžko jsem hledala něco, o co bych se mohla opřít. Nehrála jsem nejlépe a ona hrála velmi solidně," pochválila Stephensovou, vítězku US Open z roku 2017.

Svěřenkyni Jiřího Vaňka se letos na grandslamech nedaří. Na Australian Open dohrála ve druhém kole. Z antukového Roland Garros odstoupila před utkáním druhého kola kvůli natrženému vazu v kotníku, který otestovala minulý týden v Německu, kde postoupila do semifinále.

Jediný český zástupce v mužské části turnaje se prosadil. Veselý si v prvním kole poradil s Němcem Hanfmannem 6:1, 7:5, 7:6 a potvrdil, že na zdejší trávě mu úvodní zápasy většinou svědčí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se s Wimbledonem rozloučila velmi záhy

"Jsem rád, že jsem na to navázal, i když se mi v poslední době nedaří a sebevědomí není tolik," řekl Veselý. Jeho příštím soupeřem bude Maďar Marton Fucsovics.

Utkání rozehrála Marie Bouzková, která v duelu s Ruskou Věrou Zvonarevovou ztratila první set 5:7. Ve druhém je stav 2:2, zápas byl kvůli tmě přerušen a bude se dohrávat v úterý.

První hrací den londýnského grandslamu komplikovalo počasí. Vedle jedničky se hrálo jen na centrkurtu, na venkovních dvorcích All England Clubu se kvůli dešti začalo se zpožděním čtyř a půl hodiny a organizátoři část programu zrušili, což se týkalo i dvou Češek. Až v úterý se dostanou do akce turnajová osmička Karolína Plíšková se semifinalistkou nedávného Roland Garros Slovinkou Tamarou Zidanšekovou a Tereza Martincová s osmadvacítkou Alison Riskeovou z USA.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo: Stephensová (USA) - Kvitová (10-ČR) 6:3, 6:4.

Muži:

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (ČR) - Hanfmann (Něm.) 6:1, 7:5, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články