Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Plíškovou narazí Stephensová, v semifinále je i Bertensová díky skreči Ósakaové

Zajímavý souboj čeká v semifinále Turnaje mistryň na Karolínu Plíškovou. V boji o postup do duelu o prestižní titul narazí na Sloane Stephensovou, se kterou se může utkat také ve finále Davis Cupu. Američanka si poradila v posledním utkání ve skupině s německou tenistkou Angelique Kerberovou po setech 6:3 a 6:3 a zůstává neporažena. Do poslední čtyřky postoupila také Nizozemka Kiki Bertensová, jíž pomohla skreč Naomi Ósakaové po prvním setu, který Japonka prohrála 3:6. Bertensová narazí na Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

Sloane Stephensová
zdroj: Reuters autor: EDGAR SU

Šestadvacetiletá Plíšková se dosud utkala se Stephensovou, která je o rok mladší, třikrát. Letos na antuce v Madridu uspěla vcelku suverénně (6:2, 6:3) česká tenistka. V letech 2015 a 2012 se ve dvou setech radovala Američanka.

Dnes Stephensová porazila Kerberovou už popáté v řadě, navíc pokaždé ve dvou setech. "Až do konce jsem se snažila něco vymyslet, ale od prvního až do posledního míčku hrála fakt dobře. Mám pocit, že proti mně vždycky vytáhne ten nejlepší tenis," řekla Kerberová, jež byla v Singapuru nejvýše nasazená.

Bertensové k postupu pomohly zdravotní problémy soupeřky. Nad Naomi Ósakaovou vyhrála první set 6:3, poté Japonka kvůli zraněnému stehennímu svalu zápas vzdala.

Je nám líto, video expirovalo.
Bertensové pomohla k postupu do semifinále skreč Ósakaové

Šestadvacetiletá Bertensová korunovala postupem do semifinále životní rok, v němž získala tři tituly. Do Singapuru se nicméně dostala jako devátá hráčka sezony až po odhlášení zraněné světové jedničky Simony Halepové z Rumunska.

V slzách naopak skončil Turnaj mistryň pro další debutantku Ósakaovou. Senzační vítězka US Open a třetí nasazená prohrála úvodní dva duely ve třech setech. Dnes měla ještě teoretickou šanci na semifinále, ale za stavu 3:5 se nechala ošetřovat, a když set následně ztratila, musela kvůli zranění levé nohy vzdát.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Dvouhra - Červená skupina: Stephensová (5-USA) - Kerberová (1-Něm.) 6:3, 6:3, Bertensová (8-Niz.) - Ósakaová (3-Jap.) 6:3 skreč.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Dabrowská, Sü I-fan (5-Kan./Čína) 6:0, 6:2, Bartyová, Vandewegheová (6-Austr./USA) - Mertensová, Schuursová (4-Belg./Niz.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články