Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězily Kerberová a Stephensová. Z Červené skupiny ale mohou postoupit všechny hráčky

Angelique Kerberová na Turnaji mistryň v Singapuru porazila Japonku Naomi Ósakaovou 6:4, 5:7 a 6:4. V Červené skupině si připsala první výhru. V druhém duelu Američanka Sloane Stephensová zdolala Nizozemku Kiki Bertensovou 7:6, 2:6 a 6:3. Všechny čtyři hráčky ale ještě z Červené skupiny mohou postoupit. 

Angelique Kerberová
zdroj: Reuters

Kerberová si jako první v utkání udržela servis a vedla 3:1. Za stavu 5:4 se Němka dostala ze stavu 0:40, odvrátila proti šampionce US Open pět brejkbolů a první set uzavřela. Ve druhém Kerberová prohrávala 0:2 a 1:3, přesto podávala za stavu 5:4 na výhru, ale radost musela odložit. Ósakaová se výrazně zlepšila a třemi hrami v řadě si vynutila třetí sadu.

V ní přišel rozhodující brejk nečekaně. Ósaková už vedla 40:15 a měla na raketě vítězný úder. Kerberová už výměnu vypouštěla, ale Japonka poslala míč přímo na ni a Němce se povedl lob. Kerberová gem otočila a o svůj servis už nepřišla. Zápas vyhrála po další chybě Ósakaové za dvě a půl hodiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Kerberová v Turnaji mistryň porazila Osakaovou

"Byl to skvělý zápas a boj od prvního do posledního míče. Do semifinále to je ještě dlouhá cesta, ale mám výhru a ta se počítá," řekla Kerberová.

Také utkání Stephensové s Bertensovou se proměnilo v dvouapůlhodinovou bitvu. Američanka vyhrála tie-break první sady 7:4, ale ve druhém setu dominovala Nizozemka. Ta ještě na začátku třetího setu vedla 2:0, ale pak začala více chybovat (celkem měla 47 nevynucených chyb) a skvěle se pohybující Stephensová získala šest ze zbylých sedmi her.

V Červené skupině tak má nejlepší pozici právě Stephensonová se dvěma výhrami. Naopak letošní vítězka US Open Ósakaová ještě neuspěla.

Už ve čtvrtek se vyjasní situace v Bílé skupině, v které spolu budou hrát Petra Kvitová a Karolína Plíšková, přičemž postoupit může jedna z nich, nebo žádná. O semifinále bojují i Ukrajinka Elina Svitolinová a obhájkyně titulu Caroline Wozniacká z Dánska.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Červená skupina: Kerberová (1-Něm.) - Ósakaová (3-Jap.) 6:4, 5:7, 6:4, Stephensová (5-USA) - Bertensová (8-Niz.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články