Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová po porážce: Nic to nemění na tom, že sezona byla skvělá

Po návratu do kolotoče okruhu WTA má Petra Kvitová za sebou první plnou sezonu. Její pořezané prsty levé ruky, ve které drží raketu, už sice nikdy nebudou jako dřív, ale i přesto se vrátila do elitní světové desítky. Letos vyhrála nejvíce titulů ze všech hráček a dobrý dojem z turnajů nekazí ani nepovedené grandslamové akce či Turnaj mistryň v Singapuru, kde třikrát prohrála. Naposledy s Karolínou Plíškovou.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

"Chtěla jsem ukončit turnaj s hlavou nahoře, ale nic to nemění na tom, že sezona byla skvělá," řekla osmadvacetiletá Kvitová, která už se těší na listopadové finále Fed Cupu, v němž budou Češky hostit v Praze Američanky. "Hrát doma je vždy speciální. Bude to zase krásné zakončení sezony," doplnila.

Turnajová tečka se nicméně Kvitové nepovedla. Prohrála pět z posledních šesti zápasů, ten poslední na Turnaji mistryň s Plíškovou ve dvou setech. V Singapuru získala jen jednu sadu v utkání s Dánkou Caroline Wozniackou, sklonit se totiž musela i před Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. "Tady zápasy rozhodují maličkosti. Za malou chybu jste hned potrestaný. Já si šance bohužel nevzala a soupeřky ano. V tom byl jediný rozdíl," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková porazila Kvitovou a zahraje si semifinále Turnaje mistryň

Dvojnásobná wimbledonská vítězka se loni na Roland Garros vrátila do špičky po vážném zranění levé ruky z přepadení v prosinci 2016. Letos pod vedením kouče Jiřího Vaňka zvládla celou sezonu a důležité zjištění je, že ji ruka nebolí. "Nikdy nebude taková, jaká byla. Už vím, že se to nikam neposune. S citem nebo s rozsahem pohybu už to nikdy nebude lepší. S tím se musím sžít," konstatovala.

Přestože nemá ruku v optimálním stavu, vyhrála letos pět titulů - v Petrohradu (tvrdý povrch v hale), Dauhá (tvrdý povrch venku), Praze (antuka), Madridu (antuka) a v Birminghamu (tráva). Celkem zaznamenala 47 vítězných střetnutí a lépe je na tom pouze Karolína Plíšková. Po třech letech ukončí Kvitová sezonu v elitní desítce žebříčku WTA.

"Jsem strašně ráda, že můžu být v konkurenci těch nejlepších, že moje ruka vydrží celou takhle náročnou sezonu a hlava to jakžtakž unáší. Na druhou stranu vím, že je tam spousta práce, co se musí odvést jak na kurtu, tak mimo něj. Takhle je to ale každý rok. Vždy si můžete vzít něco dobrého i špatného," upozornila Kvitová.

V pátek poletí domů a doufá, že ve Fed Cupu, pokud dostane od kapitána Petra Pály šanci, pomůže Češkám k dalšímu triumfu. "Atmosféra bude skvělá, o tom nepochybuji. Myslím si, že nás diváci vyburcují k nejlepším výsledkům. Někde ani ve Fed Cupu nehraji ideálně, ale důležité míče, které jsem tady prohrála, se tam i díky divákům a podpoře vyhrají. To je asi to nejdůležitější, pak se to nakopne a spadne stres," uzavřela Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články