Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Murray po operaci vypadl ve druhém kole v Dauhá

Brisbane/Dauhá - Wimbledonský vítěz Andy Murray vypadl při návratu k soutěžnímu tenisu po zářijové operaci zad ve druhém kole turnaje v Dauhá. Bývalá světová jednička Roger Federer zahájila nový rok vítězstvím. Ve druhém kole turnaje v Brisbane si Švýcar poradil s Finem Jarkkem Nieminenem, jehož porazil i ve čtrnáctém vzájemném střetnutí. V ženské části postoupila Maria Šarapovová bez boje, naopak finalistka Wimbledonu Sabine Lisická nenastoupila kvůli žaludečním potížím. 

Andy Murray
zdroj: AP autor: Osama Faisal

Po silvestrovském snadném vítězství dvakrát 6:0 nad domácím Musou Zajadem podlehl Murray, třetí nasazený Brit v duelu o postup do čtvrtfinále, Němci Florianu Mayerovi 6:3, 4:6, 2:6. Svěřenec Ivana Lendla přitom po vyhraném úvodním setu směřoval k vítězství, ve druhé sadě vedl 3:0. Čtyřicátý muž žebříčku ATP Mayer ale následně uhrál pět gamů v řadě a zápas s dvojnásobným vítězem turnaje otočil.

Mayer porazil hráče z první světové desítky pojedenácté v kariéře. Murrayho zdolal poprvé a ve vzájemné bilanci snížil na 1:3. "Věděl jsem, že jestli mám mít (proti Murraymu) někdy šanci, tak dnes, protože dlouho nehrál. Když jsem ve druhém setu prohrával 0:3, přiznávám, že ten zápas už pro mě končil. Ale zkusil jsem trochu víc riskovat a nakonec to vyšlo," prohlásil třicetiletý Němec.

Výsledky turnaje mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,195.500 dolarů)

Dvouhra - 2. kolo: Mayer (Něm.) - Murray (3-Brit.) 3:6, 6:4, 6:2, Gojowczyk (Něm.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 7:6 (7:4), 7:6 (9:7), Hanescu (Rum.) - Verdasco (8-Šp.) 4:6, 7:6 (7:0), 6:2, Nadal (1-Šp.) - Kamke (Něm.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:3, Gulbis (7-Lot.) - Kubot (Pol.) 6:2, 4:6, 6:3, Brown (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 3:6, 7:6 (15:13), 6:4. 

Roger Federer na turnaji v Brisbane
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Nejvýše nasazený Roger Federer zvítězil ve druhém kole v zápase dvou dvaatřicetiletých tenistů 6:4 a 6:2. Ve čtvrtfinále se Federer utká s domácím Marinkem Matosevicem. Bez větších potíží postoupil i druhý nasazený Japonec Nišikori, který porazil Australana Ebdena ve dvou setech 6:2 a 6:4.

Ženskou soutěží se prohnala vlna zranění a zdravotních problémů. Třetí nasazená Ruska Maria Šarapovová prošla do čtvrtfinále bez boje, protože mladou Australanku Ashleigh Bartyovou nepustilo do zápasu zranění nohy. Turnajová sedmička Němka Sabine Lisická nenastoupila proti Švýcarce Stefanii Vögeleové kvůli žaludečním potížím.

Loňská finalistka Anastasia Pavljučenkovová z Ruska vzdala ve druhém setu utkání s pátou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou pro zranění nohy. Jediný kompletní zápas dnes odehrály Běloruska Viktoria Azarenková a domácí Casey Dellacquaová, kterou turnajová dvojka porazila 6:3, 6:1.

Výsledky turnaje v Brisbane

Muži (dotace 452 670 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo: Federer (1-Švýc.) - Nieminen (Fin.) 6:4, 6:2. Nišikori (2-Jap.) - Ebden (Austr.) 6:2, 6:4, Čilič (Chor.) - Dimitrov (5-Bul.) 7:5, 7:5, Matosevic (Austr.) - Querrey (USA) 5:7, 7:6 (7:3), 6:4.

Ženy (dotace 1,000.000 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo: Kerberová (5-Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 4:3 skreč, Vögeleová (Švýc.) - Lisická (7-Něm.) bez boje. Čtyřhra - čtvrtfinále: Mladenovicová, Voskobojevová (Fr./Kaz.) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:2, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články