Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Strýcová je v Šen-čenu ve čtvrtfinále, Plíškovy v Aucklandu vypadly

Auckland (Nový Zéland) / Šen-čen (Čína) - Barbora Záhlavová-Strýcová si v čínském Šen-čenu vybojovala účast ve čtvrtfinále po výhře s nasazenou sedmičkou Čeng Ťie. Loňskou finálovou účast na turnaji v Šen-čenu si nicméně nezopakuje Klára Zakopalová, která podlehla Rakušance Patricii Mayrové-Achleitnerové 6:7 a 4:6. Nedařilo se ani sestrám Plíškovým, které v boji o postup do čtvrtfinále tenisového turnaje v Aucklandu neuspěly.

Zatímco v prvním setu Záhlavová-Strýcová nedala Čeng Ťie šanci a vyhrála ho hladce za 23 minut, druhá sada trvala téměř o hodinu déle. V tie-breaku česká tenistka prohrávala už 0:4 a 1:5, ale vyrovnala na 5:5 a pak proměnila druhý mečbol, a vyhrála tak 6:0 a 7:6. Ve čtvrtfinále turnaje s dotací půl milionu dolarů se utká s Američankou Vaniou Kingovou, která překvapivě vyřadila nasazenou dvojku Saru Erraniovou z Itálie.

Číňanku, která je ve světovém žebříčku o 41 míst výše, porazila Záhlavová-Strýcová i podruhé v kariéře. Také s Kingovou má pozitivní bilanci 2:0, oba vzájemné duely vyhrála v loňském roce. V případě úspěchu by si Záhlavová-Strýcová zahrála semifinále poprvé od předloňského července, kdy byla v Palermu až ve finále.

Jednatřicetiletá Klára Zakopalová, nasazená jako číslo tři, Patricii Mayrové-Achleitnerové podlehla poprvé v kariéře. Předchozí dva vzájemné zápasy Zakopalová vyhrála. Česká tenistka tak nezopakuje loňskou finálovou účast.

Karolína Plíšková podlehla ve druhém kole turnaje v Aucklandu třetí nasazené Belgičance Kirsten Flipkensové 4:6, 3:6 a Kristýna prohrála s turnajovou pětkou Američankou Jamie Hamptonovou podobně 3:6, 4:6. Jednadvacetiletá česká dvojčata pokračují alespoň ve čtyřhře, v níž se společně probojovala do semifinále. Ve čtvrtfinále naopak vypadly nasazené jedničky Andrea Hlaváčková s Lucií Šafářovou, které nestačily na kanadsko-americký pár Sharon Fichmanová, Maria Sanchezová. Obě předtím prohrály v prvním kole dvouhry.

Turnaj v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)

Dvouhra - 2. kolo: Hamptonová (5-USA) - Krist. Plíšková (ČR) 6:3, 6:4, Flipkensová (3-Belg.) - Kar. Plíšková (ČR) 6:4, 6:3, Ivanovičová (2-Srb.) - Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:1, Išizuová (Jap.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 3:6, 7:5, V. Williamsová (USA) - Meusburgerová (Rak.) 4:6, 6:3, 6:2, Muguruzaová (Šp.) - Fichmanová (Kan.) 1:6, 6:3, 6:3, Naraová - Moritaová (obě Jap.) 6:0, 6:1.
Čtyřhra - 2. kolo: Fichmanová, Sanchezová (Kan./USA) - Hlaváčková, Šafářová (1-ČR) 7:6 (8:6), 6:4, Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - Guthrieová, Jonesová (N. Zél./Austr.) 6:4, 6:1.

Turnaj v Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů)

Dvouhra - 2. kolo: Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Zakopalová (3-ČR) 7:6 (7:2), 6:4, Becková (8-Něm.) - Golubicová (Švýc.) 6:3, 5:7, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 2:6, 6:3, 6:0, Čepelová (SR) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:1, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Čeng Ťie (7-Čína) 6:0, 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články