Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Veselý poprvé vyhrál na okruhu ATP, Berdychovi vstup do sezony nevyšel

Čennaí (Indie), Dauhá - Nová sezona začala pro Jiřího Veselého ideálně, když si český tenista v utkání s Indem Džívanem Nedunčežijanem připsal po setech 7:5 a 6:2 první vítězství na okruhu ATP. Nedařilo se ale jinému českému hráči - Tomáš Berdych byl v Dauhá v pozici čtvrtého nasazeného, skončil však už v prvním kole. Ivu Karlovičovi z Chorvatska podlehl za hodinu a 47 minut dvakrát 6:7.

Veselý, jenž v listopadu uzavřel uplynulou sezonu prvenstvím v anketě ATP Hvězda zítřka pro nejmladšího hráče v elitní stovce žebříčku, začal zápas ztrátou podání a musel stahovat manko 0:3. Proti o tři roky staršímu soupeři, kterému patří v žebříčku 314. pozice, ale dokázal utkání otočit a bez ztráty setu postoupil.

Jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu mezi sedmým nasazeným Edouardem Rogerem-Vasselinem z Francie a Španělem Albertem Ramosem.

Berdycha předčil ve zkrácených hrách Karlovič

Šestý vzájemný zápas opět nabídl přehlídku vynikajících servisů. Osmadvacetiletý Berdych si v úvodním setu vypracoval jen dva brejkboly, které ale Karlovič odvrátil. Český tenista čelil ztrátě podání pouze jednou, když v úvodní sadě odvracel za stavu 4:5 setbol.

Ve druhém setu oba tenisté při svém servisu excelovali a rozhodovaly zkrácené hry. V prvním setu Karlovič vyhrál tie-break 9:7, ve druhém 7:4 a zaznamenal čtvrté vítězství nad Berdychem v kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Čennaí:

Dvouhra - 1. kolo: Veselý - Nedunčežijan (Ind.) 7:5, 6:2, Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Smyczek (USA) 6:4, 6:2, Pospisil (5-Kan.) - Edmund (Brit.) 6:3, 7:5, Sela (Izr.) - Lacko (SR) 6:4, 6:2.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá:

Dvouhra - 1. kolo: Karlovič (Chorv.) - Berdych 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), Kubot (Pol.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:4, 6:3, Monfils (Fr.) - Giraldo (Kol.) 7:6 (7:1), 6:2, Nadal, Roig (Šp.) - Andújar, Rosol (Šp./ČR) 6:3, 2:6, 10:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články