Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Linda Fruhvirtová zdolala Navarrovou a v Charlestonu je už ve čtvrtfinále

Při premiérové účasti v hlavní soutěži turnaje WTA v Charlestonu postoupila patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová do čtvrtfinále. Ve druhém kole totiž porazila Američanku Emmu Navarrovou 6:4, 6:2 a její další soupeřkou bude Australanka Astra Sharmaová.

Linda Fruhvirtová
zdroj: imago sportfotodienst autor: Claudio Gärtner

Fruhvirtová, které ve světovém žebříčku patří 499. příčka, vyřadila v prvním kole nasazenou čtyřku Francouzku Alizé Cornetovou, jež zápas skrečovala. Navarrové naproti tomu vzdala utkání Tereza Martincová.

Ve druhém kole už proti sobě odehrály celý duel a Fruhvirtová v něm po hodině a půl slavila další úspěch. Soupeřce, která je v žebříčku o 95 míst výš a v turnaji startovala na divokou kartu, vzala celkem šestkrát podání. Sama přišla o servis třikrát i kvůli jedenácti dvojchybám.

První mečbol proměnila vítězným úderem. "Chtěla jsem si pro výhru jít, obecně jsem spíš ofenzivní hráčka. Je to moje hra a řekla jsem si, že to nenechám náhodě. Byl to těžký, ale dobrý zápas. Myslím, že mě do budoucna znovu posune dál," řekla Fruhvirtová Radiožurnálu.

Ve čtvrtfinále narazí na 165. hráčku světa Sharmaovou, jež udolala po velkém boji nasazenou osmičku Madison Brengleovou, i když ve třetí sadě s Američankou prohrávala 1:4.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (zelená antuka):

Dvouhra - 2. kolo: Fruhvirtová (ČR) - Navarrová (USA) 6:4, 6:2, Sharmaová (Austr.) - Brengleová (8-USA) 6:4, 4:6, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články