Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič v Monte Carlu rychle vypadl. Vítězství ocením časem, až budu vyprávět dětem, zářil Evans

Už ve třetím kole skončil v Monte Carlu Novak Djokovič. Světová jednička a dvojnásobný vítěz turnaje podlehl nečekaně Danielu Evansovi 4:6 a 5:7. Britský tenista po utkání oplýval štěstím a výhru ještě nedokázal docenit. Dál jde naopak Rafael Nadal, který strávil jen necelou hodinu na kurtu poté, co vyřadil Bulhara Grigora Dimitrova dvakrát 6:1.

Daniel Evans
zdroj: ČTK/ABACA autor: Corinne Dubreuil

Třiatřicetiletý Djokovič, který se v Monte Carlu představil poprvé od triumfu a zranění na únorovém Australian Open, do zápasu nevstoupil dobře. Evans se ujal vedení 3:0 a první set za 57 minut vyhrál.

Ve druhé sadě šel naopak do vedení 3:0 Djokovič, ale třicetiletý Evans skóre otočil a ukončil letošní neporazitelnost vítěze 18 grandslamů. Pro 33. hráče žebříčku šlo o první výhru nad světovou jedničkou v kariéře a teprve čtvrtou nad hráčem z elitní desítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič v Monte Carlu končí, vyřadil ho Evans

"Nejdůležitější je věřit, že můžete zvítězit. Ale je snadné o tom mluvit a pak to také ukázat," řekl Evans. "Samozřejmě že jsem při zápase pochyboval. Ani dopodávat zápas není snadné, hlavou vám běží spousta věcí," dodal.

"Mám obrovskou radost a vítězství asi ocením až s odstupem. Až budu vyprávět dětem a vnoučatům, že jsem porazil světovou jedničku," přidal Evans, kterého ve čtvrtfinále čeká jedenáctý nasazený David Goffin z Belgie.

Nadal, jenž by v Monte Carlu rád vylepšil vlastní rekord a získal tu 12. titul, postoupil do čtvrtfinále tohoto turnaje už pošestnácté v řadě. V duelu s Dimitrovem se ani jednou nedostal do úzkých a bilanci vzájemných zápasů vylepšil na 14:1. Bulharský tenista během zápasu nasbíral 32 nevynucených chyb a nevypracoval si jediný brejkbol.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu:

Dvouhra - 3. kolo: Evans (Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:5, Tsitsipas (4-Řec.) - Garín (16-Chile) 6:3, 6:4, Goffin (11-Belg.) - A. Zverev (5-Něm.) 6:4, 7:6 (9:7), Davidovich (Šp.) - Pouille (Fr.) 6:2, 7:6 (7:2), Nadal (3-Šp.) - Dimitrov (14-Bulh.) 6:1, 6:1, Fognini (15-It.) - Krajinovič (Srb.) 6:2, 7:6 (7:1), Rubljov (6-Rus.) - Bautista (9-Šp.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:3, Ruud (Nor.) - Carreňo (12-Šp.) 7:6 (7:4), 5:7, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články