Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Linda Fruhvirtová má první výhru na okruhu WTA. "Byl to jeden z nejúžasnějších zápasů," popsala

Premiérové vítězství v kariéře si na ženském okruhu WTA připsala patnáctiletá Linda Fruhvirtová. Podařilo se jí to v úvodním kole turnaje v Charlestonu, kde po skreči čtvrté nasazené Alizé Cornetové z Francie za stavu 6:2, 6:7, 4:4 postoupila do další fáze. Kvůli zranění naopak skončila Tereza Martincová.

Linda Fruhvirtová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Fruhvirtová, které v žebříčku WTA patří 499. příčka, vstoupila do zápasu skvěle a první sadu získala za 31 minut. Poté si v tie-breaku druhé vypracovala za stavu 6:5 mečbol, ale Cornetová ho odvrátila a vyrovnala.

V rozhodujícím třetím setu při skóre 4:4 však 59. tenistka světa kvůli potížím se stehnem duel ukončila. "Byl to jeden z nejúžasnějších zápasů, co jsem odehrála. Obě jsme neuvěřitelně bojovaly o každý bod," řekla Fruhvirtová.

"Alizé je jedna z největších bojovnic na okruhu a nedá vám zadarmo vůbec nic. Doufám, že se brzy uzdraví," přidala Fruhvirtová, kterou ve druhém kole čeká Američanka Emma Navarrová. Domácí tenistka přešla přes Martincovou, jež utkání kvůli zranění nohy skrečovala za nepříznivého stavu 3:6 a 2:3.

K premiérové výhře mezi elitou blahopřál Fruhvirtové i trenér americké legendy Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou. "Vyhrát zápas na WTA Tour v 15 letech je mimořádný úspěch. Gratuluji Lindě, kterou jsem sledoval, jak dělá krok za krokem, od jejích deseti. Je to první z řady vítězství," napsal na Twitteru. Cornetové, které v minulosti patřilo ve světovém žebříčku i jedenácté místo, popřál brzké uzdravení.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (zelená antuka):

Dvouhra - 1. kolo: Fruhvirtová (ČR) - Cornetová (4-Fr.) 6:2, 6:7 (7:9), 4:4 skreč, Navarrová (USA) - Martincová (ČR) 6:3, 3:2 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články