Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Lehečkův návrat v Cincinnati zastavil až v osmifinále Tiafoe

Po tříměsíční zdravotní pauze se Jiří Lehečka probojoval na turnaji Masters v Cincinnati až do osmifinále. Zde však posledního českého zástupce ve dvouhře vyřadil domácí tenista Frances Tiafoe po téměř tříhodinové bitvě 4:6, 7:6 a 6:7. Čtvrtfinále si zajistil po kontroverzním mečbolu Brit Jack Draper.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lehečka došel v Cincinnati do osmifinále

Dvaadvacetiletý Lehečka, jenž se na okruh ATP vrací po únavové zlomenině bederního obratle, odvrátil v tie-breaku druhého setu tři mečboly, vyhrál ho 12:10 a vynutil si třetí sadu. V ní přišel podruhé v utkání o servis, v osmém gamu ale odvrátil při svém podání čtvrtý mečbol, poté poprvé v zápase prolomil soupeři servis a vynutil si další tie-break.

V rozhodující zkrácené hře, která vrcholila až po jedné hodině ranní místního času, se Lehečka ujal vedení 4:2, náskok ale neudržel. Vítěz lednového turnaje v Adelaide v koncovce odvrátil díky svému 24. esu v zápase ještě jeden mečbol, šestý už ale Tiafoe využil a vyhrál 7:5.

O postup do semifinále se Američan utká s pátým nasazeným, Polákem Hubertem Hurkaczem, který se rovněž vrací po zranění. Čtvrtfinále si zajistil i britský tenista Jack Draper, a to i přes kontroverzně odehraný vítězný míček.

Félix Auger-Aliassime sice reklamoval, že míček ze soupeřovy rakety šel přes síť od země na jeho straně kurtu, rozhodčí však přiřkl fiftýn a tím i celý zápas soupeři. Do vzrušené debaty u sítě se zapojil i přivolaný supervizor, na Draperově postupu se ale už nic nezměnilo.

Záběry inkriminovaného nabíhaného voleje na sociálních sítích dávají za pravdu spíše poraženému Kanaďanovi. Souhlasí s tím mimo jiné i řecký tenista Stefanos Tsitsipas, který zpomalený záběr sdílel na svém účtu na síti X.

Draper se bránil tvrzením, že odehrání míčku přesně neviděl, protože při tom sledoval soupeřův pohyb na druhé straně kurtu. Dvaadvacetiletý britský tenista vyhrál 5:7, 6:4, 6:4 a do čtvrtfinále na turnaji kategorie Masters postoupil podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo před dvěma lety v Montrealu. Jeho dalším soupeřem v Cincinnati bude Dán Holger Rune.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži:
Dvouhra – 3. kolo:
Tiafoe (USA) – Lehečka (ČR) 6:4, 6:7 (10:12), 7:6 (7:5), Hurkacz (5-Pol.) – Cobolli (It.) 6:3, 3:6, 6:1, Rune (15-Dán.) – Monfils (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Draper (Brit.) – Auger-Aliassime (Kan.) 5:7, 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra – 3. kolo:
Pegulaová (6-USA) – Townsendová (USA) 6:2, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) – Čeng Čchin-wen (7-Čína) 7:5, 6:1, Fernandezová (Kan.) – Šnajderová (Rus.) 6:1, 6:4, Badosaová (Šp.) – Putincevová (Kaz.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra – čtvrtfinále:
Nosková, Šnajderová (ČR/Rus.) – Erraniová, Paoliniová (4-It.) 3:6, 6:4, 10:7, Putincevová, Fernandezová (Kaz./Kan.) – Siniaková, Townsendová (1-ČR/USA) 2:6, 6:1, 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články