Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lehečka a Berdych, nové spojení, které začíná fungovat

Jiří Lehečka stoupá žebříčkem a spolupráci s Tomášem Berdychem si pochvaluje. Nejlepší český tenista je nyní sedmatřicátý ve světovém pořadí, kam se posunul od začátku roku, kdy figuroval až v deváté desítce světového pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Berdych pomáhá Jiřímu Lehečkovi

Na antukovém turnaji v Madridu sice naposledy skončil brzy, ale je přesvědčený, že progres jeho hry je zřejmý. "Myslím, že to není náhoda, už jsem se dobře na kurtech cítil v závěru minulé sezony, kdy jsem předvedl slušné výkony například v Miláně. A jsem rád, že se mi to podařilo přenést do začátku tohoto roku," tvrdí jednadvacetiletá česká naděje.

Na blížícím se grandslamovém Roland Garros by mohl na pařížské antuce využít i zkušeností, které mu předává nový člen jeho realizačního týmu Tomáš Berdych.

"Berdych byl mým vzorem. Nyní je v roli jakéhosi mentora a zkušeností má habaděj. To je také důvod, proč by nám mohl být prospěšný," vysvětloval Lehečka, co od spolupráce s Berdychem jeho realizační tým čeká.

A co od toho, že pomůže svému následovníkovi, očekává sám bývalý tenista ze světové desítky? "Je schopný hrát na obou površích, může to dotáhnout daleko. A mě láká být při tom," řekl Berdych.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články