Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lesní běh Kalichem

Lehečka v Banja Luce dohrál, přes čtvrtfinále nepřešel ani Djokovič

Jiří Lehečka skončil v Banja Luce ve čtvrtfinále. Šestý nasazený hráč prohrál s turnajovou čtyřkou Miomirem Kecmanovičem ze Srbska za hodinu a půl 5:7, 0:6 a na druhou semifinálovou účast na okruhu ATP v kariéře si musí počkat. Na bosenské antuce ztroskotal ve čtvrtfinále i Novak Djokovič. 

Novak Djokovič
zdroj: Profimedia

Jednadvacetiletá česká jednička se v utkání trápila na podání. V úvodním setu přišel Lehečka o servis čtyřikrát, a ačkoliv soupeři třikrát brejk oplatil, ve více než hodinové přetahované neuspěl. Ve druhé sadě už Kecmanovič jasně dominoval, Lehečka si při jeho podání vypracoval jediný brejkbol, který ale neproměnil, a s turnajem se rozloučil s kanárem.

První hráč světového žebříčku Djokovič nestačil na krajana Dušana Lajoviče a ani při druhém letošním startu na antuce neprošel mezi čtyři nejlepší. V srbském duelu Djokovič prohrál 4:6, 6:7.

Djokovič, který měl coby nejvýše nasazený hráč v úvodním kole volný los, měl problémy už v předchozím duelu s Lucou Van Asschem a Francouze zdolal až po obratu ve třech setech. I tentokrát se na pomalém kurtu těžko prosazoval a prohrál po takřka dvouapůlhodinovém boji.

Dvaatřicetiletý Lajovič získal skalp světové jedničky poprvé v kariéře, hráče z první desítky dokázal porazit teprve posedmé. Jeho dalším soupeřem bude Kecmanovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články