Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Lehečka si premiérové čtvrtfinále na Masters nezahraje, v Monte Carlu vypadl i Djokovič

Tažení Jiřího Lehečky prestižním turnajem ATP v Monte Carlu skončilo v osmifinále. Nad světovou desítkou Taylorem Fritzem z USA sice vyhrál úvodní set, ale nakonec prohrál 6:4, 4:6 a 1:6. Na první čtvrtfinále z podniku Masters 1000 proto nedosáhl. Mezi osmičku nejlepších nepostoupila ani světová jednička Novak Djokovič ze Srbska, který podlehl Lorenzu Musettimu z Itálie 6:4, 5:7 a 4:6.

Jiří Lehečka na ATP turnaji v Monte Carlu
zdroj: REUTERS

Pětatřicetiletý Djokovič, který se v Monaku vrátil na okruh ATP po téměř dvouměsíční pauze, nezvládl rozhodující sadu poté, co se kvůli dešti hodinu nehrálo. Jednadvacetiletý Musetti se ujal vedení 5:3, při čtvrtém mečbolu zápas ukončil a ve čtvrtfinále ho čeká krajan Jannik Sinner.

"Musím zadržovat slzy. Byl to dlouhý duel v náročných podmínkách – vítr, zima," řekl Musetti. "Jsem na sebe opravdu pyšný. Výměny byly dlouhé, byla to fyzicky náročná bitva. Porazit Novaka je pro mě něco neuvěřitelného," dodal.

Lehečka do utkání vstoupil dobře, ujal se vedení 3:1 a bez problémů získal první sadu. Poté však převzal aktivitu Fritz. V úvodu druhého dějství ještě jednadvacetiletý Čech vymazal ztrátu 0:2, ale americký favorit už měl následně navrch.

V rozhodujícím setu už Lehečka na soupeře nestačil a ztratil ji za 30 minut. S pětadvacetiletým Fritzem tak prohrál i podruhé v kariéře. Poprvé mu podlehl ve dvou setech v úvodu sezony na United Cupu.

Struff zaskočil Ruuda 

Ve třetím kole v Monte Carlu překvapivě skončil Nor Casper Ruud. Jeho vítěznou sérii na antuce ukončil německý kvalifikant Jan-Lennard Struff. Stý hráč žebříčku ATP zdolal světovou čtyřku 6:1 a 7:6. Ruud našel na nejpomalejším povrchu přemožitele po devíti zápasech.

Struff získal první set hladce za 27 minut a také ve druhém mířil k rychlému triumfu. Znovu dvakrát prolomil Ruudovo podání a vedl 5:2. V osmém gemu si vypracoval dva mečboly, které však norský favorit odvrátil a brejkem si vynutil pokračování. Set nakonec dotáhl do tie-breaku, jenž po vyrovnaném průběhu uzmul Němec v poměru 8:6.

Ruuda zaskočil Struff i ve třetím vzájemném měření sil na ATP Tour a znovu s ním neztratil ani set. Němec, který dosud neovládl jediný turnaj elitního okruhu, si zahraje čtvrtfinále v Monte Carlu poprvé. Mezi nejlepší osmičkou byl naposledy loni v září.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu:

Dvouhra – 3. kolo: Fritz (8-USA) – Lehečka (ČR) 4:6, 6:4, 6:1, Musetti (16-It.) - Djokovič (1-Srb.) 4:6, 7:5, 6:4, Tsitsipas (2-Řec.) - Jarry (Chile) 6:3, 6:4, Medveděv (3-Rus.) - Zverev (13-Něm.) 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), Struff (Něm.) - Ruud (4-Nor.) 6:1, 7:6 (8:6), Rubljov (5-Rus.) - Chačanov (9-Rus.) 7:6 (7:4), 6:2, Rune (6-Dán.) - Berrettini (It.) bez boje, Sinner (7-It.) - Hurkacz (10-Pol.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články