Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kyrgios si v Montrealu po Medveděvovi poradil i s de Minaurem

Nick Kyrgios potvrdil životní formu dalším cenným vítězstvím a na turnaji Masters v Montrealu je ve čtvrtfinále. Den po vyřazení světové jedničky Daniila Medveděva z Ruska zvládl duel s krajanem Alexem de Minaurem, jehož porazil 6:2 a 6:3. Po wimbledonském finále a zisku titulu ve Washingtonu uspěl Kyrgios v patnáctém z posledních 16 duelů.

Nick Kyrgios
zdroj: ČTK/ZUMA/Paul Chiasson

Nejlepší tenis v kariéře předvádí tenisový bouřlivák Kyrgios v 27 letech. "Bylo to hrozně těžké po skvělém zápase s Daniilem. Hlavně psychicky, protože s Alexem jsme dobří přátelé, má skvělou kariéru a táhne Austrálii," řekl Kyrgios.

Díky další cenné výhře na montrealském betonu se posune v žebříčku z 37. místa nejméně o deset pozic a měl by mít jistotu, že na grandslamu US Open bude mezi nasazenými. Ve čtvrtfinále ho prověří Polák Hubert Hurkacz.

Po vyřazení Medveděva, španělské dvojky Carlose Alcaraze i trojky Stefanose Tsitsipase z Řecka zbyl v pavouku nejvýše nasazeným hráčem Casper Ruud z Norska. V osmifinále svedl třísetovou bitvu s Robertem Bautistou, než Španěla přehrál 6:7, 7:6 a 6:4.

Zápas přerušila bouřka, což oběma prospělo. "Byla to hrozná bitva. První dva sety trvaly dvě hodiny a 20 minut. Už jsem to cítil v nohách, naštěstí pak přišel déšť, takže jsem mohl trochu vydechnout a taky nabrat síly," řekl Ruud.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články