Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Serena Williamsová nestačila na Bencicovou, s Torontem se loučí ve 2. kole

Serena Williamsová se rozloučila s turnajem v Torontu ve druhém kole. Čtyřicetiletá hvězdná Američanka v prvním duelu po úterním zveřejnění plánů na blížící se konec kariéry podlehla Belindě Bencicové. S olympijskou šampionkou ze Švýcarska prohrála v emotivním duelu před bouřícími fanoušky 2:6, 4:6.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP

Vítězka 23 grandslamových trofejí v článku pro zářijové vydání magazínu Vogue naznačila, že se chystá ukončit bohatou kariéru. Ačkoliv přesné plány neprozradila, očekává se, že se rozloučí po US Open. Zájem o vstupenky na newyorský grandslam po jejím oznámení výrazně vzrostl. Podle distributora až osminásobně.

"Bylo to zajímavých 24 hodin," řekla někdejší světová jednička po porážce. "V loučení jsem strašná, ale: Sbohem, Toronto," dodala dojatě na kurtu, kde dostala od pořadatelů velkou kytici.

Je nám líto, video expirovalo.
Serena Williamsová se rozloučila s Torontem porážkou s Bencicovou

O patnáct let mladší Bencicová měla duel od počátku pod kontrolou. Soupeřce nabídla jediný brejkbol, který odvrátila, sama Williamsové sebrala podání třikrát. Vítězka 73 turnajů na okruhu WTA nenavázala na výhru z 1. kola, z níž se ve dvouhře radovala po roce a dvou měsících.

Dva zápasy za sebou dokázala vyhrát naposledy na Roland Garros 2021, ve Wimbledonu se pak zranila a vrátila se až po roční pauze porážkou v úvodním kole v All England Clubu.

"Dnes večer to bylo víc než jen tenis. Bylo to o Sereně a její kariéře. Takže bylo opravdu výjimečné, že jsem s ní mohla být znovu na kurtu. Byla to pro mne velká zábava a velké emoce," řekla Bencicová. "Hrát proti ní je vždycky skvělé, ale tentokrát to bylo svým způsobem smutné. Nechci, aby skončila," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články