Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kyrgios získal v Montrealu skalp světové jedničky Medvěděva

Nick Kyrgios prodloužil na turnaji Masters v Montrealu svou vítěznou sérii o osmý zápas. Čerstvý australský vítěz z Washingtonu zdolal ve druhém kole ruského obhájce titulu Daniila Medvěděva 6:7, 6:4, 6:2 a podruhé v kariéře získal na okruhu ATP skalp světové jedničky.

Nick Kyrgios
zdroj: ČTK/AP

Medvěděv minulý týden zahájil přípravu na US Open ziskem prvního titulu v sezoně na turnaji v Los Cabos, duel s Kyrgiosem, který se ve Washingtonu radoval z trofeje poprvé po třech letech, ale nezvládl. Wimbledonský finalista potvrdil, že má v posledních týdnech vynikající formu a po ztrátě úvodního setu dokázal duel otočit.

Kyrgios, jenž aktuálně figuruje v žebříčku ATP na 37. místě, naposledy porazil světovou jedničku v roce 2014, kdy ve Wimbledonu vyřadil Španěla Rafaela Nadala. Jeho dalším soupeřem bude krajan Alex de Minaur.

Hned ve svém prvním duelu na tvrdém povrchu ztroskotal v Montrealu španělský tenista Carlos Alcaraz. Čtvrtý hráč světového žebříčku, jenž měl v Kanadě v úvodním kole volný los, prohrál s Američanem Tommym Paulem 7:6, 6:7 a 3:6, přestože měl ve druhém setu mečbol.

Druhý nasazený devatenáctiletý talent vedl ve druhé sadě už 4:1, zápas ale nedokázal uzavřít. Paul skóre vyrovnal a vynutil si tie-break, v němž za stavu 6:7 odvrátil mečbol a sadu získal 9:7. V rozhodujícím setu přišel Alcaraz ve čtvrtém gamu o podání a manko už nedohnal. V osmém gamu sice ještě při svém servisu odvrátil čtyři mečboly, pátou šanci v další hře už ale Američan využil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kyrgios porazil v Montrealu Medvěděva
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články