Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kvitová přejela Číňanku Čang Šuaj a zahraje si finále Elite Trophy

Ču-chaj (Čína) - Petra Kvitová neztrácela v semifinále turnaje Elite Trophy v čínském Ču-chaji čas. Svou soupeřku Čang Šuaj vyřídila ve dvou setech 6:2, 6:2 za hodinu a šest minut. O titul bude v neděli bojovat proti Ukrajince Elině Svitolinové. Ta porazila nejvýše nasazenou Britku Johannu Kontaovou 2:6, 6:1, 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: Twitter autor: @WTAEliteTrophy

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová postoupila do finále potřetí v sezoně. V Lucemburku neuspěla, ve Wu-chanu získala osmnáctý titul na okruhu WTA. Nyní může přidat další rovněž v Číně na akci pro hráčky z 9. až 20. místa světového žebříčku, které se nedostaly na Turnaj mistryň.

Světová třináctka Kvitová odehrála ve skupině dva jednoznačné zápasy proti Italce Robertě Vinciové i Barboře Strýcové a suverénně vstoupila také do semifinále. Číňance, která je v žebříčku o 15 míst níž, hned na úvod sebrala podání a další brejk přidala v páté hře. Při svém servisu prohrála v prvním setu jen dvě výměny, o další dva fiftýny ji připravily dvojchyby.

Podívejte se na mečbol utkání a bezprostřední reakci Petry Kvitové:

Na začátku druhé sady se hra na chvíli vyrovnala, ale pak Kvitová přidala další dva brejky a za stavu 5:2 podávala na vítězství. Po dvou dvojchybách sice za stavu 30:40 čelila prvnímu brejkbolu za celý zápas, ale snadno ho odvrátila a po čtvrtém mečbolu postoupila.

Kvitová má po dnešním zápase s Číňankou bilanci vzájemných zápasů 2:1. Předtím nad Čang Šuaj vyhrála v roce 2010 v Hobartu. "Klíčem k úspěchu byl můj servis. Bylo tam několik vyrovnaných her a vždycky jsem si pomohla podáním, což bylo hodně důležité," řekla Kvitová. "Trénovaly jsme spolu před turnajem a i v zápase ukázala, jak je nebezpečná. Tím, že jsem si pomohla servisem, tak jsem mohla hrát uvolněně při jejím podání a s větší sebejistotou," řekla Češka, která je od září bez trenéra.

Bez trenéra uvolněná

Šestadvacetiletá Kvitová hraje bez kouče nejlépe v sezoně. S Františkem Čermákem se rozešla po US Open a od té doby postoupila do třetího finále z pěti turnajů. "Hraju bez trenéra dobře a je to zajímavé. Myslím, že jsem se víc uvolnila, a to zkusím brát rovněž příští rok. Našla jsem sama sebe. Možná mi k tomu pomohl fakt, že jsem bez trenéra," uvažovala Kvitová.

Na Svitolinovou umí Kvitová zahrát. Současnou světovou čtrnáctku porazila v pěti ze šesti vzájemných zápasů a letos už třikrát. Mimo jiné ji zdolala na olympiádě v Riu a cestou za titulem ve Wu-chanu. "Když ji dostanu pod tlak, nehraje tak dobře. Ale není to jednoduché, protože dobře podává i returnuje," řekla Kvitová.

Loni se na Elite Trophy v Ču-chaji probojovala do finále Karolína Plíšková, ale podlehla v něm Američance Venus Williamsové. Letos si Plíšková zahrála na Turnaji mistryň v Singapuru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články