Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová: Nehrála jsem podle představ, ale zkusím to napravit

Štrasburk - Petra Kvitová nenaplnila naděje, které do ní dávali čeští fanoušci, a nedokázala přidat druhý bod pro fedcupový tým. Stav finále soutěže je tak po prvním dnu 1:1. Kvitová uznala, že nehrála podle svých představ. Slíbila však, že na kurtu nechá vše. Program druhého dne začíná na ČT sport a našem webu ve 13:25.

Ve finále Fed Cupu s Francií mohla zvýšit na 2:0, ale ve Štrasburku podlehla Caroline Garciaové. "Nehrála jsem tak, jak jsem si představovala. Kdybych hrála o trošku líp, výsledek je jiný," řekla. "Porážka bolí, navíc ve finále. Všichni vědí, jak mám Fed Cup ráda, hraju nejen za sebe, ale i za zemi a za tým, který se o nás tak hezky stará. Není to nic příjemného, ale vím, že jsem tam nechala všechno," uvedla Kvitová.

Nyní by se měla na dvorec vrátit a utkat se v souboji dvojek s Kristinou Mladenovicovou. "Zkusím dnešek napravit. Už jsem párkrát zažila, že jsem první den prohrála a druhý se to otočilo. Doufám, že to bude lepší," řekla. Podobně to dokázala třeba v loňském finále proti Ruskám.

Světová třiadvacítka oproti dvojnásobné vítězce Wimbledonu odehrála výborný zápas. "Měla odpověď na všechno, co jsem zkusila. Moc toho nezkazila a nepomohla mi. Šla si pro výhru a za to jí dávám kredit. Vím, jaké to je, když hraje člověk v zóně. A dneska tak bohužel hrála ona, ne já," řekla Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Petra Kvitová - Caroline Garciaová

Ve druhém setu si šestadvacetiletá česká tenistka nechala převázat levou nohu, ale nešlo o nic vážného. "Měla jsem jen preventivní tejp na nártu, to je všechno. Jen jsem si nohu nechala přetejpovat, jelikož mi trošku vadil v botě," řekla. "Tělo už je na konci sezony trošku zdevastovaný, ale snad to bude dobrý," řekla a dodala: "Nechám na kurtu všechno."

Na zápas s Garciaovou musela dlouho čekat, protože v první dvouhře Karolína Plíšková vyhrála nad Mladenovicovou až skoro po čtyřech hodinách. "Byla jsem v nervech celou dobu, jak ze zápasu Káji, tak i ze svého. Jsem ráda, že to Kája urvala, ale byl to strašně náročný zápas," řekla Kvitová.

Stav 1:1 po úvodních dvouhrách dává českému týmu stále naději na zisk fedcupového hattricku a pátého titulu za šest let. "Máme před sebou tři zápasy, z nich potřebujeme dva body. Prostě je musíme někde urvat," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články