Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Krejčíková si ve Štrasburku zahraje druhé semifinále na okruhu WTA v sezoně

Úspěšné tažení Barbory Krejčíkové na antukovém turnaji ve Štrasburku pokračuje. Česká tenistka totiž ve čtvrtfinále porazila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 7:6, 6:1 a podruhé v sezoně postoupila do semifinále singlu na okruhu WTA. Pátá nasazená zdolala turnajovou trojku ve čtvrtém vzájemném utkání poprvé.

Barbora Krejčíková
zdroj: imago sportfotodienst autor: Chryslene Caillaud

"Mám z toho radost. Hrála jsem velmi dobře a mám dojem, že se s každým střetnutím zlepšuju. Jsem ráda, že si zahraju další. Je to perfektní a je zároveň úžasné vidět v ochozech diváky," řekla na kurtu Krejčíková, která se opět do duelu dostávala pomaleji. V úvodním gemu odvrátila dva brejkboly, ve třetím už podání neudržela.

Na rozdíl od předchozího utkání s domácí Caroline Garciaovou však dokázala skóre otočit ještě v prvním setu, který nakonec dotáhla do tie-breaku. V něm zvítězila 7:4 a ve druhé sadě dál těžila z nevynucených chyb Alexandrovové. Od stavu 1:1 získala pět gemů v řadě a zápas po hodině a 41 minutách ukončila hned při prvním mečbolu.

"Nejdřív si užiju postup, zregeneruju, možná se chvilku kouknu na další utkání a pak s trenérem vymyslíme plán na příště," doplnila elitní deblistka. Čtvrtfinále singlu si letos zahrála potřetí, naposledy v březnu v Dubaji, kde došla až do finále.

Semifinálovou účastí si Krejčíková znovu vylepší své maximum v žebříčku dvouhry, v němž jí momentálně patří 38. místo. O postup do finále se utká s Jule Niemeierovou. Jednadvacetiletá německá kvalifikantka, která dopoledne zvládla dohrávku druhého kola s Američankou Shelby Rogersovou, porazila Arantxu Rusovou z Nizozemska 6:4, 6:1 a svou bilanci výher v hlavní soutěži na okruhu WTA rozšířila na tři.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka):

Dvouhra - čtvrtfinále: Krejčíková (5-ČR) - Alexandrovová (3-Rus.) 7:6 (7:4), 6:1, Linetteová (8-Pol.) - Putincevová (4-Kaz.) 6:3, 6:3, Cirsteaová (Rum.) - Čang Šuaj (6-Čína) 6:2, 6:1, Niemeierová (Něm.) - Rogersová (7-USA) 6:4, 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články