Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Veselý vyhrál první set, ve druhém měl nakročeno k výhře, přesto v Parmě končí

Tenista Jiří Veselý se rozloučil s antukovým turnajem v Parmě ve druhém kole. Česká jednička přitom vedla v generálce na grandslamové Roland Garros nad Američanem Tommym Paulem 7:6 a 3:0, ale nakonec šestému nasazenému podlehla 7:6, 6:7 a 3:6 za dvě a tři čtvrtě hodiny.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Bockwoldt

Veselý rozhodl první set v tie-breaku poměrem 7:3. Ve druhé sadě po brejku na 2:0 zvýšil při svém podání na 3:0. V dalším gamu měl postupně tři brejkboly na 4:0, ale neuspěl a karta se začala obracet. Po chybách přišel o podání na 2:3 a druhý tie-break ztratil 5:7 poté, co při setbolu udělal dvojchybu.

V rozhodujícím setu přišel Veselý o podání ve čtvrté hře. O hru později měl šanci získat brejk zpět, ale dvakrát neuspěl. Za stavu 2:5 odvrátil po náběhu k síti smečí první mečbol, Američan stvrdil postup do čtvrtfinále při svém podání po úspěšném zkrácení za síť.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Korda vyřadil prvního nasazeného Sonega

Další cenný skalp na okruhu ATP získal Američan Sebastian Korda, který ve druhém kole vyřadil prvního nasazeného Itala Lorenza Sonega. Dvacetiletý syn českého grandslamového šampiona, jenž měl před startem v Parmě na kontě ze čtyř turnajů na antuce v sezoně jen jediné vítězství, odvrátil zkušenějšímu soupeři všech šest brejkbolů a zvítězil 6:1, 7:5.

"Je to neuvěřitelné vítězství, (Sonego) letos předvedl na antuce pár úžasných výkonů. Už mě letos jednou porazil, takže jsem z výhry superšťastný," připomněl Korda v rozhovoru na kurtu únorový vzájemný zápas v Montpellier. Ve čtvrtfinále ho čeká Japonec Jošihito Nišioka.

Turnaj mužů v Parmě (antuka, dotace 541 800 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Paul (6-USA) - Veselý (ČR) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:3, Munar (Šp.) - Paire (2-Fr.) 7:5, 3:1 skreč, Cecchinato (It.) - Bedene (7-Slovin.) 7:5, 6:2, Nišioka (8-Jap.) - Musetti (It.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články