Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kerberová vyhrála i druhý duel. Jistotu postupu jí ale zatím vzal triumf Keysové

Singapur – Mohla být první jistou semifinalistkou, na postupové oslavy si však Němka Angelique Kerberová na Turnaji mistryň musí počkat. Světová jednička sice vyhrála i svůj druhý duel, když Rumunku Simonu Halepovou porazila hladce 6:4 a 6:2, situaci jí ale zkomplikovala Madison Keysová. Američanka totiž ve druhé střetnutí Červené skupiny porazila Dominiku Cibulkovou 6:1 a 6:4 a ještě zamotala postupovou matematiku.

Angelique Kerberová
zdroj: REUTERS/Edgar Su

O dvou semifinalistkách definitivně rozhodnou ve čtvrtek závěrečné třetí zápasy. Kerberová má díky dvěma výhrám jako jediná situaci ve svých rukou a postup jí zajistí vítězství nad Keysovou.

Teoretickou šanci ale stále má i Cibulková, jež je zatím jako jediná bez výhry a ve čtvrtek se utká s Halepovou. K naději na postup musí Rumunku, jež má stejně jako Keysová na kontě jednu výhru, porazit 2:0 na sety. Osmadvacetiletá Kerberová dnes zvítězila nad Halepovou už počtvrté z letošních pěti vzájemných zápasů a navázala na úvodní výhru nad Cibulkovou.

Semifinále Masters si může rodačka z Brém zahrát při čtvrté účasti poprvé v kariéře. "Zůstala jsem v důležitých momentech klidná a snažila jsem se dobře podávat a hýbat se. To byl klíč k vítězství," uvedla Kerberová. "Cítím se dobře a hodně si věřím," dodala letošní šampionka Australian Open a US Open.

Keysová potvrdila své dlouhodobé statistiky proti Cibulkové, kterou porazila i ve čtvrtém vzájemném duelu. Američanka zápasu dominovala, připsala si 26 vítězných úderů proti pouhým šesti soupeřky a nečelila ani jednomu brejkbolu. Ve středu čeká v Singapuru druhý zápas Karolínu Plíškovou, jež se o druhou výhru utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Červená skupina: Kerberová (1-Něm.) - Halepová (3-Rum.) 6:4, 6:2, Keysová (6-USA) - Cibulková (7-SR) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články