Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vondroušová si poradila s Hercogovou, Siniaková si osmifinále v Paříži nezahraje

Jedna Češka na pařížském grandslamu skončila, druhá v turnaji pokračuje. Na porážku Kateřiny Siniakové se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou 6:0, 6:7 a 2:6 zareagovala krajanka Markéta Vondroušová, která zvítězila dvakrát 6:3 a postoupila do osmifinále Roland Garros.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

"Byl to dobrý zápas. Jsem ráda, že jsem prošla dál a jsem tady zase ve druhém týdnu," řekla Vondroušová na kurtu v rozhovoru s bývalým domácím hráčem Cedrikem Piolinem.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 v duelu s Hercogovou ani jednou neztratila servis, jelikož odvrátila všech šest brejkbolů. Dobrou hrou od základní čáry prokládanou zkrácením i výpady k síti získala podání soupeřky třikrát a vyhrála za hodinu a 11 minut.

Do osmifinále postoupila Vondroušová i na letošním Australian Open, stejně daleko byla také v roce 2018 na US Open. V boji o čtvrtfinále se v neděli utká s vítězkou utkání mezi Rumunkou Anou Bogdanovou a Španělkou Paulou Badosaovou.

Siniaková proti Zidanšekové předvedla famózní první set. Úvodní výměnu ukončila vítěznou ranou po lajně, ve stejném duchu pokračovala a po dvaceti minutách uštědřila Slovince "kanára".

Jenže tenis na hranici rizika postupně přinášel čím dá víc chyb a Slovinka se dostala zpět do zápasu. Češka ve druhém dějství dvakrát reagovala na ztrátu servisu a za stavu 3:3 měla šanci jít do vedení. O náskok 40:0 při podání Zidanšekové se ale sama připravila. Sadu rozhodl tie-break, Siniaková v něm udělala za stavu 4:5 dvojchybu a Zidanšeková trestala.

Třetí set začala na sebe nazlobená Siniaková špatně, poslala dva bekhendy do sítě, dala dvojchybu a přišla o servis. Uklidněná Zidanšeková diktovala tempo výměn, začala soupeřku honit po kurtu, a i proto si Češka za stavu 2:3 nechala ošetřit obvázaný pravý stehenní sval. Po návratu už obrat jako ve druhém kole nepředvedla a s dvouhrou se rozloučila.

"Byl to dobrý zápas, ale bohužel se špatným koncem. Škoda, že jsem nedotáhla, co jsem tak dobře začala. Možná jsem byla až moc motivovaná a moc jsem chtěla. Ve třetím setu už na mě dolehla únava a začala jsem moc chybovat. Hrála jsem dobře, o to víc to mrzí," řekla.

V Paříži si Siniaková zahrála počtvrté v řadě minimálně třetí kolo a zdejší účast v osmifinále v roce 2019 je jejím nejlepším výsledkem na grandslamových turnajích.

Odpoledne v druhém kole čtyřhry s Barborou Krejčíkovou porazily česko-německý pár Květa Peschkeová, Vivian Heisenová. "Snažím se vyřazení ve dvouhře překousnout a soustředím se na debla. Máme šanci hrát s Bárou dobře," řekla Siniaková.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Zidanšeková (Slovin.) - Siniaková (ČR) 0:6, 7:6 (7:5), 6:2, Vondroušová (20-ČR) - Hercogová (Slovin.) 6:3, 6:3, Pavljučenkovová (31-Rus.) - Sabalenková (3-Běl.) 6:4, 2:6, 6:0, Azarenková (15-Běl.) - Keysová (23-USA) 6:2, 6:2, Rybakinová (21-Kaz.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo: Hradecká, Siegemundová (10-ČR/Něm.) - Muhammadová, Pegulaová (USA) 4:6, 6:4, 6:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články