Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Muchová postupuje i s pomalejším servisem, Krejčíková se těší na Svitolinovou

Do třetího kola Roland Garros postoupily bez větších těžkostí. Karolína Muchová neztratila s kvalifikantkou Varvarou Lepčenkovou z USA servis, přestože nemůže podávat naplno. Ve vynikající formě hrající Barbora Krejčíková zdolala podruhé v řadě Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a v dalším utkání touží zaskočit pátou nasazenou Ukrajinku Elinu Svitoliovou.

Karolína Muchová na Roland Garros
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Muchová přijela do Paříže minulý týden a po doléčování břišního svalu teprve začínala v tréninku podávat. V utkání s Lepčenkovou přesto odvrátila všech šest brejkbolů, servis uhájila a postoupila po výhře 6:3 a 6:4.

"Servis je důležitý na každém povrchu, ale na antuce se s tím dá víc hrát. Na antuce není třeba hrát na sto procent ránu. A já ani nehraji na sto procent kvůli tomu břišáku, ale jsem ráda, že jsem si servis držela a všechny brejkboly odvrátila," řekla Muchová.

Antuka není jejím nejoblíbenějším povrchem, nicméně i na ní si dokáže najít věci, které ji baví. "Líbí se mí, že víc platí kraťasy, dají se hrát různé úhly ze servisu, dá se to víc spinovat, a když to udělám, tak to píše víc. Baví mě se docela i klouzat, to je na tom fajn," dodala.

Krejčíková je v laufu

Už sedmý zápas v řadě vyhrála Krejčíková. Minulý týden jich zvládla pět cestou za titulem ve Štrasburku a dva přidala v Paříži. "Daří se mi, jsem v laufu. Ale všechno není tak samozřejmé, autopilot ne vždy funguje. Člověk pořád musí bojovat a snažit se předvádět nejlepší výkon. To se mi daří a doufám, že na to navážu," věří si.

Ve druhém kole hrála s Alexandrovovou. Na Australian Open s Ruskou prohrála i třetí vzájemný zápas, ale v posledních dvou naopak slavila. "Nemám s ní pozitivní bilanci, je to nepříjemná a zkušená hráčka. Mám z vítězství obrovskou radost," uvedla Krejčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková: Doufám, že už s Jekatěrinou neprohraju

O postup do osmifinále bude hrát proti favoritce. Postaví se páté nasazené Svitolinové. "Ona tam půjde s tím, že mi má ukázat, že na ni nemám. Já tam půjdu pokorně, jiná asi nikdy nebudu, mám to tak v sobě. Sebevědomí nebudu mít takové jako třeba jiné holky. Hlavně si to půjdu užít a budu se snažit předvést svůj nejlepší tenis." 

Krejčíková si užívá i potlesku fanoušků, který doposud často neslýchala. Na turnajích ITF jich moc nechodí. "A když jsem loni začala hrát dobře, tak tam nesměli chodit žádní. Je fajn slyšet svoje jméno - jsem ráda, že tu fanoušci jsou a můžeme je bavit," dodala brněnská rodačka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články