Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrát dobře jen set nestačí, uznala Plíšková po vyřazení z Roland Garros

Šest ztracených servisů a nadměrné množství chyb znamenalo pro Karolínu Plíškovou konec na letošním Roland Garros. Ve druhém kole držela s finalistkou antukového grandslamu z roku 2018 Sloane Stephensovou z USA krok jen v první sadě.

Karolína Plíšková na Roland Garros
zdroj: REUTERS

"Ona odehrála skvělý zápas. Já dobrý set a bohužel, jeden set k vítězství nestačí," řekla Plíšková. "Vím, že když budu hrát dobře, můžu porazit každou z holek, které tady jsou, ale to se nestalo. Proto to dopadlo, jak to dopadlo," konstatovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný gem v utkání Plíšková – Stephensová

Stephensová je bývalou světovou trojkou, která zářila na přelomu let 2017 a 2018. Před čtyřmi lety vyhrála US Open, o rok později byla ve finále v Paříži i na Turnaji mistryň. Aktuálně se však nachází až na 59. místě žebříčku WTA.

"Dokáže hrát pořád dobře, i když je teď žebříčkově jinde. Věděla jsem, že to bude nebezpečné," uvedla Plíšková směrem k Američance, jež se v utkání výborně pohybovala a dobře krotila servis české hráčky. "Ona stojí tak strašně daleko, že mi přijde, že na ni bomby neplatí. Sbírá si to a má ráda, když na ni někdo hraje rychle a využije rychlost míče."

Stěžejní závěr prvního setu

V první sadě přišla Plíšková o podání na 3:4, ale dokázala srovnat na 5:5. Vzápětí ale znovu servis neudržela. "Nemůžu si prohrát dvakrát po sobě servis," lamentovala.

Ve druhém setu zkusila přitlačit. "Šla jsem do toho na moc velké riziko, nemám trpělivost na to hrát dlouhé výměny. Chtěla jsem víc rychlých bodů a dělala strašně moc chyb. Ona nedala skoro nic zadarmo. Proto je takový výsledek," má jasno Plíšková, která udělala 38 nevynucených chyb. "Alespoň jsem do toho chodila a furt je lepší prohrát takhle, než to jen vracet a stejně chybovat."

Finalistka US Open z roku 2016, která si zahrála semifinále Australian Open 2019 a také na Roland Garros 2017, se v poslední době na grandslamech nemůže prosadit. Stále ale doufá, že jednoho dne kýžený titul získá. "Kdybych nevěřila, tak nehraji. Mám to ve vlastních rukou," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články