Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Vondroušová i Siniaková hrají v Roland Garros o třetí kolo

Na centrální kurt v Roland Garros se vrací předloňská finalistka grandslamového turnaje Markéta Vondroušová. Česká tenistka na kurtu Philippa Chatriera v poledne začne utkání s Francouzkou Harmony Tanovou. O postup do třetího kola začne bojovat už o hodinu dřív Kateřina Siniaková proti Veronice Kuděrmětovové z Ruska. Obě utkání můžete postupně sledovat živě na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 11:00.

Vondroušová prohrála ve finále v roce 2019 na centrkurtu s Australankou Ashleigh Bartyovou. Nyní se na hlavní dvorec vrátí a v roli turnajové dvacítky bude proti držitelce divoké karty Tanové favoritkou. "Špatně hrát nebude. Kartu si musela zasloužit. Nebudu ji podceňovat," řekla Vondroušová na adresu 149. hráčky světa po postupu z 1. kola.

Siniaková zvládla v úvodním kole duel s krajankou Marií Bouzkovou, s 29. nasazenou Kuděrmětovovou ve dvouhře ještě nehrála. Odpoledne českou tenistku čeká i vstup do deblové soutěže. Společně s Barborou Krejčíkovou, s níž v roce 2018 získala v Paříži titul, nastoupí coby turnajové dvojky proti domácímu páru Tanová, Amandine Hesseová.

Ve čtyřhře se ve středu představí Češky v celkem šesti deblových párech. Zápas prvního kola odehrají mimo jiné i sestry Plíškovy, Karolína si čtyřhru na grandslamu zahraje po více než čtyřech letech.

Dnešní program (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera (12:00): Tanová (Fr.) - Vondroušová (20-ČR), Chačanov (23-Rus.) - Nišikori (Jap.), nejdříve v 16:00 S. Williamsová (7-USA) - Buzarnescuová (Rum.), 21:00 Paul (USA) - Medveděv (2-Rus.).

Kurt Suzanne Lenglenové: A. Zverev (6-Něm.) - Safiullin (Rus.), Hercogová (Slovin.) - Garciaová (Fr.), Tsitsipas (5-Řec.) - Martínez (Šp.), Sasnovičová (Běl.) - Sabalenková (3-Běl.).

Kurt Simonne Mathieuové: Kasatkinová (Rus.) - Bencicová (10-Švýc.), Laaksonen (Švýc.) - Bautista (11-Šp.), Azarenková (15-Běl.) - Tausonová (Dán.), Couacaud (Fr.) - Carreňo (12-Šp.).

Kurt č. 14, 1. zápas: Siniaková (ČR) - Kuděrmětovová (29-Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články