Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tlak je na ní, já můžu jen překvapit, říká Krejčíková a chce hrát na 150 procent

Bojovat o každý míček. S tím jde Barbora Krejčíková do prvního grandslamového čtvrtfinále, které ji ve dvouhře čeká na kurtech Roland Garros v Paříži. Věří, že bude sedmnáctiletou soupeřku Cori Gauffovou ve výměnách převyšovat. Mladá Američanka je považována za hvězdu budoucnosti, proto podle Krejčíkové bude očekávání úspěchu především na její sokyni. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz ve středu od 11 hodin.

Barbora Krejčíková
zdroj: imago sportfotodienst autor: Chryslene Caillaud

"Na ní je všechen tlak, já jsem tam nečekaně, náhodou. Ona má být další superstar, která má všechno vyhrávat. Jsem v lepší pozici než ona, můžu jenom překvapit," řekla Krejčíková médiím den před utkáním. "Půjdu bojovat o každý míč a hrát co nejlepší tenis. Jediné, co pro to můžu udělat, jak ovlivnit, abych vyhrála, je jet na sto padesát procent," doplnila.

Připravit se musí na tvrdý servis čtyřiadvacáté nasazené hráčky turnaje. Rány letící až stodevadesátikilometrovou rychlostí jí může pomoci krotit antuka. "To je výhoda, přece jen to zpomalí," podotkla Krejčíková. V plánu má stát na returnu i dále za základní čarou. "Vylapat to, jenom míč rozehrát a dostat se do výměny, tam to bude nejdůležitější. Ve výměně bych mohla být silnější," věří česká tenistka.

S trenérem se podívají na sestřih předešlých zápasů Gauffové v turnaji. A zeptá se i deblové parťačky Kateřiny Siniakové, která s Američankou prohrála v semifinále v Parmě. "Prosím," otočila se Krejčíková na Siniakovou. "Je vidět, že se vyvíjí. Loni jsem s ní hrála v Ostravě a teď v Parmě, kde její servis letěl ještě víc. Hratelná ale je a Bára na to má," řekla Siniaková.

Hrát se bude na centrkurtu už od jedenácti hodin, což Krejčíkovou trošku rozladilo, protože čekala, že se bude začínat v poledne. "Jsem docela překvapená, nechápu to, ale to asi neovlivním. Budu se s tím muset smířit a zvládnout to," řekla.

Každá hodina spánku je totiž pro Krejčíkovou dobrá. "Vstávat o hoďku dřív je docela komplikace, ale už jsem takhle hrála jeden zápas a zkusím se na to připravit," řekla a uvažovala, že by to nakonec nemuselo být tak zlé. "Třeba mi to pomůže. Půjdu spát brzy a pokusím se naspat co nejvíc, abych měla co nejvíc energie, a budu se snažit, aby to dobře dopadlo."

Před osmifinále se necítila dobře. Po jasné výhře nad Sloane Stephensovou z USA mluvila o tom, že před zápasem brečela a volala psycholožce. "Když bude potřeba, tak jí budu volat, a když nebude, tak volat nebudu," konstatovala, že případně znovu vytočí telefon první pomoci. "Vždy přijde v týdnu moment a člověk se trošku necítí. Ale je důležité se s tím poprat a udělat maximum. Proti Sloane se mi povedlo něco neskutečného. Bylo to obrovské vítězství."

V reakcích na její otevřenou zpověď ji mnozí povzbuzovali. Dostala zprávy ve stylu, že tenis umí a nemusí se stresovat. "Ale v ten moment, když to přijde, tak to člověk neovlivní. Najednou to máte v sobě a nevíte, co s tím. Dneska jsem se probudila a byla úplně v pohodě. Uvidíme, jaké to bude další den. Doufám, že to zvládnu," pronesla pětadvacetiletá Krejčíková.

Na Roland Garros zvládá dál i čtyřhru, v níž už se Siniakovou postoupily do semifinále. Emoce z úspěšné dvouhry ale soutěž dvojic neovlivňují. "Prostě to beru tak, že každý den je jeden zápas, na ten se musím soustředit a ten je v ten moment důležitý. Moc nepřemýšlím, že mám další den singla. Nejdřív je třeba správně a pořádně odehrát debla a pak začínám řešit další zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články