Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kurt Philippa Chatriera ji nerozhodil. "Čtyřhra mi ve dvouhře hodně pomáhá," hlásí Krejčíková

Zkušenosti ze zápasů v deblu a mixu na velkých dvorcích pomáhají tenistce Barboře Krejčíkové v úspěšném tažení na Roland Garros, kde už je v osmifinále. Proti páté nasazené Elině Svitolinové nastoupila v Paříži na centrálním kurtu, na kterém v roce 2018 slavila grandslamový titul ve čtyřhře, a favorizované Ukrajince povolila pouze pět gemů. Přímý přenos utkání Markéta Vondroušová – Paula Badosová sledujte přibližně od 12:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Barbora Krejčíková se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS

Dvouhru na kurtu Philippa Chatriera hrála poprvé v kariéře. Mnohé tenistky by nejspíše měly problém se s prostředím stadionu pro 15 tisíc lidí vypořádat, ale Krejčíková díky čtyřhře věděla, do čeho jde. "Z deblu velké kurty znám. Šla jsem na něj proti velké hráčce, ale nestresovalo mě to. Čtyřhra mi teď hodně pomáhá ve dvouhře," upozornila.

Od prvních výměn pociťovala Svitolinová pohodu ve formě hrající Krejčíkové. Češka byla ve výměnách přesnější, hrála pestřeji a většinou výměnám dominovala.

Na kurtu po utkání zářila spokojeností. "A teď se cítím super super šťastná. Je to moje největší vítězství v kariéře," zdůraznila. "Porazila jsem na grandslamu top hráčku, což je velké. Něco to už znamená. Každá z hráček z top 10 chce vyhrát grandslam a najednou přijdu já a dokážu s ní hrát vyrovnaně nebo je takto porazit. O to je to cennější."

Jedním z rozhodujících gemů zápasu byla osmá hra prvního setu, která přinesla 32 fiftýnů. Krejčíková v ní odvrátila čtyři brejkboly a po více než dvaceti minutách potvrdila brejk na 5:3. "To bylo klíčové, pak jsem jí zas brejkla a získala první set, což bylo důležité," doplnila.

Z dlouhého gemu si moc nepamatuje. "Jen to, že jsem pořád podávala a byla shoda, výhoda, shoda, výhoda. Naštěstí jsem to zvládla a hodně mi to pomohlo." 

Nepanikařila ani za stavu 5:2, když se blížila postupu. "Cítila jsem se klidná a uvolněná. Hrála jsem hodně zápasů, v nichž jsem vedla, začala být pasivní a prohrála. Nechtěla jsem udělat stejnou chybu. Chtěla jsem jí to znepříjemnit, aby byla pod tlakem a musela víc riskovat, což se mi podařilo," pochvalovala si.

O premiérový postup do grandslamového čtvrtfinále ve dvouhře se utká se Sloane Stephensovou. Američanka už letos v Paříži vyřadila Karolíny Plíškovou a Muchovou. "S trenérem se podíváme na předchozí utkání a snad vymyslíme dobrou taktiku, aby to zase dopadlo dobře," zakončila Krejčíková, která ještě předtím odehraje mix a debl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články