Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sabalenková a Rybakinová prošly do osmifinále Roland Garros. Dál jde i Zverev

Běloruska Aryna Sabalenková zatím hraje na Roland Garros bez ztráty setu. Ten ji nesebrala ani Španělka Paula Badosaová, se kterou si světová dvojka poradila 7:5, 6:1. Sabalenková tak postoupila do osmifinále turnaje. Ve stejné fázi je i světová čtyřka Jelena Rybakinová. Kazašská tenistka porazila Belgičanku Elise Mertensovou 6:4, 6:2 a rovněž zatím neztratila set. Na postup se nadřel Němec Alexander Zverev, který v pětisetovém maratonu porazil Nizozemce Tallona Griekspoora 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6. 

Sabalenková se dostala mezi šestnáct nejlepších hráček turnaje podruhé za sebou. V Paříži obhajuje loňské semifinále, tehdy ji vyřadila Karolína Muchová. Rodačka z Minsku porazila Badosaovou popáté za sebou, soupeřku přehrála v počtu vítězných míčů 28:15.

Bývalá světová jednička Sabalenková ustála v prvním setu těžké okamžiky, kdy po třech ztracených servisech prohrávala 3:5. Poté ale získala čtyři hry po sobě a vývoj otočila. Druhou sadu už měla Běloruska pod kontrolou. Utekla do vedení 4:0 a později při podání Badosaové proměnila čtvrtý mečbol.

Bez ztráty setu pokračuje turnajem i Rybakinová. Také předloňská wimbledonská vítězka otáčela nepříznivý vývoj, ztrácela 3:4, úvodní set ale nakonec získala. Ve druhé sadě už byla turnajová čtyřka na servisu stoprocentní a po 68 minutách hry využila první mečbol.

Těžké okamžiky prožil čtvrtý nasazený Zverev. V duelu se světovou pětadvacítkou Griekspoorem prohrával v rozhodujícím pátém setu už 1:4, nakonec si ale vynutil super tie-break, v němž uspěl v poměru 10:3. Semifinalista posledních tří ročníků v Paříži dál živí naději na první grandslamový titul.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Muži; Dvouhra – 3. kolo:

Auger-Aliassime (21-Kan.)  Shelton (15-USA) 6:4, 6:2, 6:1.

Ženy; Dvouhra  3. kolo:

Rybakinová (4-Kaz.) – Mertensová (25-Belg.) 6:4, 6:2, Gračovová (Rus.) – Beguová (Rum.) 7:5, 6:3, Sabalenková (2-Běl.) – Badosaová (Šp.) 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články