Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Challenge Tour 2024

Osmifinále Roland Garros si zahraje Vondroušová, Bouzková končí

Markéta Vondroušová postoupila na Roland Garros do osmifinále. Finalistka turnaje z roku 2019 a nasazená pětka porazila dnes na antuce v Paříži domácí Chloé Paquetovou 6:1, 6:3. O postup do čtvrtfinále se střetne se Srbkou Olgou Danilovičovou, která zdolala Chorvatku Donnu Vekičovou 0:6, 7:5, 7:6. Naopak cesta turnajem skončila pro Marii Bouzkovou, která podlehla Ize Šwiatekové 4:6, 2:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková na Roland Garros skončila na raketě Šwiatekové

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová se do osmifinále Roland Garros dostala potřetí v kariéře a poprvé od roku 2021. Proti Paquetové, která ve 2. kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, zahrála 18 vítězných míčů a udělala jen 14 nevynucených chyb. S Danilovičovou se utká letos podruhé, na začátku roku ji porazila v United Cupu smíšených týmů 6:1, 3:6, 6:3.

Duel Vondroušové s Paquetovou začal kvůli dešti s takřka dvouhodinovým zpožděním. Vítězka loňského Wimbledonu měla zápas převážně ve svých rukou. V prvním setu sebrala soupeřce všechny čtyři hry na servisu a za 33 minut sadu ovládla. Také na začátku druhého setu získala brejk a vedla 3:0. Koncovku si sice Vondroušová mírně zkomplikovala, v sedmé hře přišla o servis, vzápětí ale získala další brejk a poté využila druhý mečbol.

"V gamech jsme si docela zahrály. Míče jsou tu prostě těžký a výměny se nedají úplně lehce zabít. Ale zápas to byl dobrý. Se vším všudy. Čekala jsem, že Francouzi udělají velký bordel. A taky byl," citoval Vondroušovou web iSport.cz.

Bouzková si postupem do 3. kola Roland Garros vylepšila v Paříži maximum, překvapení na úkor trojnásobné vítězky turnaje Šwiatekové se jí ale nepovedlo. Rodačce z Varšavy, která dnes slaví 23. narozeniny, podlehla za hodinu a 35 minut. Čtyřnásobná grandslamová vítězka Šwiateková ji předčila v počtu vítězných míčů 34:17.

"Myslím, že to byl dobrý zápas, dobře jsem se do toho dostala. Začátek byl dobrý, s tím jsem spokojená. Držela jsem s ní krok, ale ona ukázala, proč tady hraje tak dobře," řekla webu Tenisovysvet.cz Bouzková.

Česká tenistka přišla v úvodním setu dvakrát o servis a ztrácela 2:5. Podařilo se jí manko jednoho brejku smazat, favoritka ale nakonec set dopodávala. Ve druhé sadě získala Šwiateková brzy náskok 4:0 a přestože Bouzková odvrátila tři mečboly, ten čtvrtý už Polka využila. Po triumfech na turnajích v Madridu a Římě si připsala 15. vítězství v řadě.

"Cítila jsem se dobře. Marie je velmi těžká soupeřka, která umí vrátit spoustu míčů. Snažila jsem se hrát poctivě, nic neuspěchat a počkat si na své šance," uvedla v rozhovoru na kurtu Šwiateková.

Do druhého kola čtyřhry postoupila Barbora Krejčíková, s Němkou Laurou Siegemundovou porazily polsko-slovenskou dvojici Katarzyna Piterová, Anna Karolína Schmiedlová 6:4, 6:0. Nasazené čtyřky se příště utkají s Lindou Noskovou, která se Slovenkou Terezou Mihalíkovou zdolala Francouzky Elsu Jacquemotovou a Harmony Tanovou 7:6, 6:2.

Dohrál naopak Adam Pavlásek, který s Uruguaycem Arielem Beharem nestačil na americko-britskou dvojici Rajeev Ram, Joe Salisbury. Čtvrtfinalisté letošního Australian Open turnajovým trojkám podlehli 3:6, 4:6.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Ženy:

Dvouhra – 3. kolo:

Vondroušová (5-ČR)  Paquetová (Fr.) 6:1, 6:3, Tausonová (Dán.) – Keninová (USA) 6:2, 7:5, Šwiateková (1-Pol.) – Bouzková (ČR) 6:4, 6:2

Čtyřhra  1. kolo:

Kolodziejová, Sisková (ČR)  Alexandrovová, Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 7:6 (8:6), Siegemundová, Krejčíková (4-Něm./ČR) – Piterová, Schmiedlová (Pol./SR) 6:4, 6:0, Nosková, Mihalíková (ČR/SR) - Jacquemotová, Tanová (Fr.) 7:6 (7:1), 6:2.

Muži:

Čtyřhra  1. kolo:

Ram, Salisbury (3-USA/Brit.) – Behar, Pavlásek (Urug./ČR) 6:3, 6:4, Gille, Vliegen (10-Belg.) – Nouza, Martínez (ČR/Ven.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport, iSport.cz, tenisovysvet.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články