Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nadal: Kdybych prohrál i druhý set, trofej bych nezískal

Paříž - Možná v antukové sezoně nepůsobil dominantně jako jindy, přesto zůstává tenista Rafael Nadal králem Paříže. Španělský tenista přemohl ve finále světovou dvojku Novaka Djokoviče a podeváté v kariéře převzal Pohár mušketýrů za triumf na grandslamovém French Open. "Vyhrát Roland Garros bude vždycky nejvíc," řekl osmadvacetiletý Nadal po finálovém vítězství 3:1 na sety. 

Rafael Nadal se už podeváté raduje z triumfu na Roland Garros
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

"Hrát tady je pro mě navěky nezapomenutelné. Emoce vždy pracují naplno a vždy ze sebe dostanu to nejlepší," řekl Nadal. Španěl má v Paříži bilanci 66 vítězství proti jediné porážce a nyní turnaj ovládl popáté v řadě, což je unikát.

Ve finále s Djokovičem ztratil Nadal první set. Až nečekaně často přitom chyboval z forhendové strany. "Začátek měl ve svých rukou on," konstatoval Španěl. Důležitý proto pro něj byl zisk druhé sady. "Kdybych prohrál i druhý set, asi bych tady s vítěznou trofejí neseděl. Musel jsem hodně bojovat, abych to otočil," řekl Nadal.

Při mečbolu udělal Djokovič dvojchybu. Při druhém podání ho přitom vyrušil neukázněný fanoušek, Srb musel podání opakovat a poslal míček do autu. "Bylo to nefér, je mi to líto. Rozhodilo ho to víc než jindy v kombinací s tím, že čelil mečbolu. Ale v podstatě je jedno, zda zápas skončí takhle nebo jinak," podotkl Nadal.

Celkem čtrnáctým grandslamovým titulem se Nadal dostal na úroveň Američana Peta Samprase a jen tři ho dělí od rekordních 17 titulů Švýcara Rogera Federera. Nadal navíc díky triumfu na Roland Garros uhájil první místo ve světovém žebříčku. Poražený finalista Novak Djokovič, který by Španěla v případě výhry na French Open v žebříčku předskočil, však snížil jeho náskok na 170 bodů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal přemohl Djokoviče a slaví devátý triumf na Roland Garros
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články